Drie van die: GameCube toppers van zo'n 15 jaar geleden

Geplaatst: 1 maart 2020 17:00
-

Gameliner bestaat 15 jaar zeggen ze dan. Godverdomme wat vliegt de tijd. Ik hoor je uiteraard al denken; Brammetje, waar was jij 15 jaar geleden mee bezig? Naast mezelf proberen niet te bevuilen, was ik eigenlijk al bezig met de game-industrie! Niet zo bewust als nu, maar toch was ik mijn eerste stapjes aan het maken. De allereerste console die ik ontving toen ik een ukkie was herinner ik mij nog goed. De Nintendo GameCube is volgens velen niet Nintendo's beste werk, maar zeker wel mijn favoriete console van de Japanse gamegigant. En in 2005, net voordat de meest succesvolle Nintendo console ooit uitkwam (de Nintendo Wii), was ik nog lekker aan het spelen. Maar wat was ik aan het spelen hoor ik je denken. Bereid je voor op Drie van die geweldige GameCube games die ik tot deze dag nog in mijn kast heb liggen en wel eens aanslinger. Spoileralert, ik hield van Mario in mijn kleuterperiode. Let's a go.

onbekend

Mario Party (4 t/m 7)

Een gameserie die tot deze dag nog steeds erg dichtbij mijn hart staat. Ik heb ontzettend veel plezier gehad met de Mario Party franchise, maar specifiek de Gamecube versies vond ik altijd magistraal. Nog specifieker? Mario Party 5 is de beste uit de gehele serie. Ik sta open voor een discussie daarover, maar laat mij je eerst vertellen waarom. De ultieme setting voor een Mario Party game werd geïmplementeerd in Mario Party 5, namelijk droomwereld. Letterlijk alle fantasieën werden werkelijkheid en oh my, wat waren ze creatief. Van een wereld compleet gebouwd uit zoetigheid, tot de verloren stad van Atlantis. Mario Party was nog nooit zo divers. De mini-games waren allen een genot en naast de campaign en party modus, waren er een heleboel andere geweldige gametypes. Zo kon je je eigen voertuigen bouwen en die laten strijden tegen elkaar, je kon je eigen sport toernooitjes houden met bijvoorbeeld volleybal, of je kon zelfs klassieke bordspelletjes spelen met je maten. Mario Party is tot deze dag nog steeds een geweldige gameserie en het hoogtepunt was voor mij uiteraard op de Nintendo GameCube.

Pokémon Colosseum

Ik moet iets opbiechten. Ik vind de mainstream Pokémon games zelf altijd al prima, maar weet je wat mijn favoriete bezigheid is? Team maken en die tegen elkaar laten strijden in hectische toernooien. Pokémon Colosseum deed dat exact. Het had zeker ook een prima campaign, maar de battle modus was echter voor mij de reden om te blijven spelen. De modellen zagen er allen geweldig uit, net zoals de effecten van de aanvallen die ze op elkaar gebruikten. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Pokémon Battle Revolution, maar ik heb mij ontzettend vermaakt met de voorganger op de Nintendo GameCube. Er is veel veranderd in het Pokémon landschap en Pokémon Sword & Shield waren naar mijn mening niet het beste wat Game Freak uit deze serie kan halen. Maar ik zal altijd interesse hebben in het merk en altijd zal ik denken aan de teams die ik in elkaar kan gaan sleutelen.

Super Mario Sunshine

Super Mario Galaxy? Super Mario Odyssey? Super Mario 64? Ja, die zijn allemaal hartstikke leuk. Maar ik ga even controversieel zijn en iets interessants zeggen. Mijn favoriete singeplayer Mario game is Super Mario Sunshine. Nou, voordat iedereen zijn fakkels en hooivorken gaat pakken, laat mij even uitpraten. Ik vind de setting gewoon zo geweldig goed. De verschillende stukken van Isle Delfino zijn allen een waar paradijs. Van de grote onderwater grotten tot de stranden die worden gebakken in zonlicht. Qua gameplay vind ik Super Mario Sunshine ook één van de meest originele Mario games die zijn uitgebracht. Vrijheid van beweging was altijd een groot onderdeel van de games en met je nieuwe beste robotmaatje F.L.U.D.D. pomp je jezelf letterlijk nieuwe hoogtes in. Je kon echt de meest geweldige sprongen maken en de meest waanzinnige shit doen dankzij de gemixte capaciteiten van onze Jumpman en de waterpropeller.

Ja, ik had het misschien beter mijn favoriete Mario-games kunnen noemen, maar Pokémon Colosseum krijgt ook gewoon de welverdiende shout-out! Geen Zelda, Metroid of Donkey Kong games? Ik proef de frustratie al in de lucht hangen. Dus beste lezer, laat mij eens weten wat jouw favoriete game was op de Nintendo GameCube! Voor mij zal de Nintendo Gamecube altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben. Ook al ben ik nu meer bezig met de huidige generatie en dan vooral in het kamp van Microsoft, de Gamecube zal altijd in mijn collectie blijven. Thanks voor de herinneringen en ik kan niet wachten om over 15 jaar weer bezig te zijn met een nieuwe playthrough van Super Mario Sunshine!

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord