Drie van die: Games die altijd blijven hangen

Geplaatst: 12 oktober 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Er zijn bij mij altijd games die, jaren na de release, nog blijven hangen en welke ik dan nog graag wil spelen. Iedereen heeft wel van dat soort games. Je speelt het eens, krijgt er een leuke of aparte ervaring mee en als iemand je jaren later vraagt wat nou echt een favoriete game is van jou, voila! Ik heb mijzelf erop betrapt er een complete gameconsole ervoor te kopen, om vervolgens toch nog even die ene game te kunnen spelen. Nu hoor ik iemand roepen: 'Waarom geen emulator?' Dat is toch niet helemaal hetzelfde, helaas. Meestal zijn het oudere games, omdat deze een nostalgisch gevoel meebrengen. Maar genoeg gepraat, nu over tot de eigenlijke games.

Super Meat Boy

Om meteen met de deur in huis te vallen, begin ik met deze verslavende en verschrikkelijk vermakende indiegame. Hij geeft je het gevoel alsof je een oude Super Nintendo-game aan het spelen bent, gezien de graphics. Maar daarbij wordt die illusie direct teniet gedaan door de zeer gewelddadige acties die regelmatig voorbij kwamen. Tandwielen die je zonder pardon doormidden hakken en eindbazen die met een geweldige creatie even gezellig achter je aan hobbelen. En o wee als je daar even rust neemt, dan ben je hartstikke dood. Al met al blijft het een geweldige fast-paced, 16-bitplatformer die je jaren na de release nog steeds weet te bekoren. Totdat de volgende machtige indiegame mijn nederige collectie bereikt, zal deze game mij voorlopig wel bijblijven.

Oddworld: Abe's Oddysey

Hello, follow me. Man, man, man, wie kent het niet. Misschien de heel jonge mensen onder ons, maar tegen jullie zeg ik: 'Uitproberen die handel!' Voor Abe's Oddysey heb ik onlangs opnieuw een PlayStation 1 aangeschaft, omdat die game mij keer op keer weer verrast met heerlijk simpele gameplay en droge acties. Voor degene die de game niet helemaal meer herinneren, heb ik nog even kort het verhaal. Abe is een medewerker in een fabriek en hij is razend ongelukkig. Op een dag besluit hij te gaan ontsnappen en daarmee ook zijn collega's mee te nemen. Klaar. Geweldig simpel, maar wat een memorabele game. En genoeg om er alsnog een console voor te kopen. Ik kan deze game iedereen aanraden en zeker voor diegene die hem nog niet gespeeld hebben. Ook deze game zal mij altijd bijblijven, meer nog dan de games die erna kwamen. Die heb ik namelijk niet zo vaak gespeeld als deze.

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Last but not least: The Legend of Zelda: A Link to the Past. Het was welliswaar niet de eerste Zelda-game of misschien niet de beste (daar valt over te discussiëren), maar deze Zelda is wel de eerste die de Triforce in mijn hart heeft geborduurd. Niet letterlijk natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel. Met deze game heb ik mij uren vermaakt en ook later op de GameBoy Advance, toen het vervolg van deze game uitkwam. Beide in dezelfde stijl en beide ook heerlijk vermakelijk. Een echt avontuur beleven en het gaf me ook een betere Zelda-ervaring dan met de eerste twee delen. Voor deze game geef ik bijna een arm en een been, maar hoewel ik die been wel kan missen, zal die arm wat lastiger gamen worden. Dankzij deze game hebben Zelda-games een speciale plek in mijn hart gekregen en de games erna hebben me nooit teleurgesteld. A Linkt to the Past, een titel met betekenis.

Dit waren mijn drie games die mij altijd bij zullen blijven. Als je in de toekomst aan mij zou vragen wat mijn favoriete games zijn geweest, zal je ongetwijfeld één van deze titels horen. Nu ben ik wel erg benieuwd wat jouw games zijn die je altijd bij blijven en niet te vergeten waarom natuurlijk. Laat het me maar weten in een reactie.

Lees meer