Drie van die: Games die beter niet verfilmd kunnen worden

Tegenwoordig wordt er van elk boek, tv-serie en zelfs sociaal netwerk een film gemaakt. Soms pakt dit goed uit, soms niet. Ook worden er films van games gemaakt, al heeft dat tot nu toe nog nooit écht goed gewerkt. Je kunt nu eenmaal geen game waar je dertig uur in hebt gestopt, verwoorden in een film van twee uur. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met games die eigenlijk niet verfilmd moeten worden.

Borderlands 1 & 2

Kleurrijk, over the top en cartoon zijn de woorden die het eerst in mij opkomen als ik aan deze games denk. Als hier een film van wordt gemaakt, kan dat al snel 'camp' worden, ziet alles er snel nep uit en ben ik bang dat het er net zo uit zal zien als Batman & Robin uit 1997 (en dat wil natuurlijk niemand). Om van een non-realistisch iets een film te maken, is sowieso al erg moeilijk, laat staan van een non-realistische game. Men kan van een normale game al geen goede film maken, dus hoe zal het dan zijn voor een game zoals Borderlands? Ik hoop er eigenlijk nooit achter te komen.

onbekend

Assassin's Creed-reeks

Oké, ik zal eerlijk zijn: ik ben superbenieuwd naar de Assassin's Creed-film die volgend jaar zal verschijnen in de bioscoop. Heerlijk lijkt het me om deze toffe game tot leven te zien komen, maar ik vrees voor het ergste als deze gamereeks eenmaal naar het grote scherm komt. In het verleden hebben we al eerder gezien dat vette games (lees: Tomb Raider) niet helemaal geweldig uitpakken in filmvorm en ik ben bang dat dit ook zal gebeuren bij AC. De sfeer, het verhaal en de omgeving zijn sowieso goed en mooi genoeg om daar een prachtige film van te maken, maar dan moet daar wel de juiste regisseur tegenover staan, die net zoveel liefde voor de game heeft als wij Assassin's Creed-liefhebbers.

onbekend

Mass Effect-reeks

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn: keuzes. De Mass Effect-reeks draait zoals jullie waarschijnlijk wel weten volledig om de keuzes die jij als speler maakt. Je kiest ervoor om goed of slecht te zijn, met wie je een romance hebt, hoe je een missie aanpakt en ga zo maar door. Om dit naar een film te adopteren, moet je wel van heel goede huize komen wil je dit een succes maken en toch dicht bij het verhaal blijven. Als men dan toch per se een Mass Effect-film wil maken, dan stel ik voor om een nieuw verhaal te schrijven binnen het Mass Effect-universum. Want laten we eerlijk zijn: met een Mass Effect-film met dezelfde verhaallijn als de game maken we fans en liefhebbers van het eerste uur niet blij.

onbekend

Zo, dat waren mijn drie games die beter niet kunnen worden verfilmd. Welke game zien jullie liever niet op het grote scherm? Laat het me snel weten in een reactie!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?