Drie van die: Games die een verfilming verdienen

Vorige week konden we voor het eerst in tijden weer genieten van een gameverfilming. Tenminste, dat deed ik met Rampage: Big Meets Bigger. Door de jaren heen hebben al heel wat games het witte doek weten te bereiken en hoewel velen daarvan dubieus zijn, is Rampage dat absoluut niet. Bij mij begon het dan ook te kriebelen. Zijn er nog meer games die eigenlijk een plekje in de biOScoop verdienen? Wat mij betreft wel en dan zeker de onderstaande drie.

God of War

God of War houdt ladingen fans al jarenlang bezig en de nieuwste game in de franchise komt vandaag uit. Hoewel de franchise steengoed is, zou ik heel graag een film willen zien van dit nieuwste deel. Elke game bevat Kratos en de epische gevechten die hij uit weet te voeren, maar dankzij de toevoeging van zijn zoon Atreus is het ook mogelijk om diverse conversaties toe te voegen aan een eventuele film. Epische Kratos die ineens een papa moet spelen? Het werkt al ontzettend goed in de game, dat blijkt wel uit de cijfers die de game krijgt. Zou het daarom niet prachtig zijn om deze epischheid om te toveren tot een film? Of nog beter, een filmreeks. Kom op Sony, je weet dat je het wil.

onbekend

Red Dead Redemption

Men neemt een grote zandvlakte met in de verte een stadje, het geluid van een krekel, een baal stof dat langs rolt en John Marston. Ik zie het stiekem al helemaal voor me. Vroeger werden we helemaal doodgegooid met Westerns, iets wat je in de laatste jaren eigenlijk bijna niet meer ziet. Ontzettend jammer vind ik, vooral omdat het genre zoveel toffe dingen te bieden heeft, met name als je daar een game als Red Dead Redemption bij betrekt. John Marston moet allerlei klusjes opknappen die hem opgedragen worden door de bad guys die zijn familie gekidnapt heeft. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Gooi daar lekkere ouderwetse pistolen en een epische race ter paard bij in en je hebt een heerlijk gebalanceerde western. Als de film net zo goed zou worden als de game, heeft de regisseur goud in handen.

onbekend

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Net als God of War weet Metal Gear Solid gamers al jaren zoet te houden. In 2015 konden we genieten van de laatste Metal Gear Solid waar Hideo Kojima bij betrokken was, namelijk Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Kojima heeft duidelijk besloten uit te gaan met een knaller, want dit deel binnen de franchise is een pareltje en werd zeer goed ontvangen door critici. Naast de grote open wereld en de ontelbare mogelijkheden die je hebt binnen de game, is het verhaal ook een dik cijfer waard. Laten we allemaal even eerlijk wezen, hoe hard Konami het ook gaat proberen, dankzij het vertrek van Kojima zal de reeks nooit meer hetzelfde wezen. Hoe tof zou het zijn als deze game dan een eerbetoon krijgt op het witte doek. Van mij mag het. Sterker nog, van mij moet het!

onbekend

Tijdens het schrijven hiervan merkte ik dat ik moeite had om er drie te kiezen, er zijn immers zoveel toffe games die wat mij betreft een verfilming verdienen. Wat vind jij? Heb ik goed gekozen of heb jij zelf een veel beter idee? Laat het weten in de reacties hieronder.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?