Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Games die ik graag had willen zien

Geplaatst: 13 december 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Af en toe worden we enorm lekker gemaakt in de wondere wereld van gaming. Mooie titels die aangekondigd worden, maar later toch geannuleerd. Of beloftes van ontwikkelaars dat een bepaalde serie op nieuwe consoles beschikbaar zal zijn. Bij sommige van die titels wil je toch wel erg graag dat hij uitkomt, maar het mag dan niet zo zijn. Ook ik heb een paar titels die ik liever had zien verschijnen, dan dat ze in de prullenbak gegooid worden. Toch ben ik bang dat de volgende games echt niet zullen komen, ondanks mijn noodkreet.

Gran Turismo op de PlayStation Vita

Om maar gelijk wat open deuren open te trappen: Gran Turismo op de Vita. Bijna elke GT-fan, die in het bezit is van een Vita, wil graag de serie zien op de handheld. Ondanks het gerucht dat ergens in 2012 tevoorschijn kwam, zijn ze er tot nu toe nog steeds niet in geslaagd de game naar de Vita te brengen. Als je het heel simpel bekijkt, moet het makkelijk genoeg zijn om de game uit te brengen. Gran Turismo op de PlayStation Portable was een klein succes, niet zo daverend als die van de PlayStation 3, maar de fans waren er wel enthousiast over. Hoewel de game niks meer was dan een sumiere rip-off van zijn grotere broer, kon ik mij er wel in vinden. Dus waar blijft hij op de Vita?!

Prey 2

Onlangs hadden wij het genoegen, of ongenoegen, om aan te kondigen dat Prey 2 uiteindelijk toch geannuleerd is. Toen Prey jaren geleden uitkwam, was het een lust voor het oog en een snoepje voor de geest. Ik vond het een mega-game. Het verhaal pakte me en de gameplay was ongehoord. Te gekke wapens en de anti-zwaartekrachtplatformen, ik kan er geen genoeg van krijgen. En in mijn ogen moet er wel genoeg vlees aan het verhaal hebben gezeten om daar een vervolg op te maken. Maar de ontwikkelaars zagen hier geen brood in, omdat het niet aan de kwaliteit voldoet die ze willen leveren. Er zou nog wel wat uit te halen zijn, maar op het moment weten ze nog niet wat. Het gekke is, als je op de site van Human Head gaat kijken, de ontwikkelaar van Prey 2, dan vind je daar nog steeds een aankondiging van de game. Is dan toch de hoop niet opgegeven of is dit gewoon luiheid?

Pikmin op de 3DS

Voor degenen die het niet weten: ik ben verzot op Pikmin. Pikmin 3 was weer eens een heerlijke uitlaatklep met simpele gameplay en leuke uitdagingen. Je kan het zien als een kinderlijke game, maar dat geeft hem zijn charme. Maar om op mijn punt te komen: mijn grote vriend Miyamoto heeft ruim een jaar geleden gezegd dat Pikmin op de 3DS niet mogelijk zou zijn, omdat ze problemen ondervinden met de controls. Even een kleine quote van Miyamoto:

The truth is we were doing prototype tests of Pikmin for the DS and 3DS but it turned into unit management with only the touch pen and no matter what it just didn't seem like Pikmin.

Aan de ene kant vind ik het onzin, maar dat is puur omdat ik het graag wil. Aan de andere kant begrijp ik het wel, het is weer typisch Nintendo. Als de game niet aanvoelt zoals het moet aanvoelen, dan stoppen ze ermee. Als je Pikmin 3 op de Wii U speelt, merk je ook een heel andere besturing dan vroeger. Dat is ook niet erg, want je moet meegaan met je tijd. Maar in feite zou in mijn ogen de controls van de 3DS op dezelfde manier kunnen als die van de Wii U. Twee schermen en veel touch-controls. Uiteindelijk gebruik je maar twee of drie fysieke knoppen en klaar. Ik heb natuurlijk wel makkelijk praten, maar het klinkt logisch, toch? Aan Miyamoto: Pikmin op de 3DS, alstublieft!

Welke games had jij graag zien verschijnen? Er zijn genoeg games die een tweede leven hadden kunnen krijgen, dus ik ben benieuwd. En nogmaals, als Pikmin ooit uitkomt op de 3DS, verwacht mij dan maar om twaalf uur 's nachts voor de deuren van de gamewinkel. Met een geladen 3DS, tent en slaapzak.

Lees meer