Drie van die: Games die ik stiekem te veel opnieuw heb gespeeld

Je hebt het misschien ook wel, van die games die je als klein jongetje of meisje in een marathon speelde en bij uitspelen met liefde en plezier zo nog een aantal keer wilde uitspelen. Ik vertel vandaag over drie van die games die ik stiekem te veel opnieuw heb gespeeld. Niet toevallig allemaal Nintendo-titels, destijds bezat ik alleen maar Nintendo-consoles en handhelds. Terwijl de nieuwe consoles en handhelds van Nintendo me helemaal niet meer interesseren. Tijden veranderen

Beyond Good & Evil (GameCube)

Ik val maar meteen met de deur in huis met misschien toch wel mijn lievelingsgame. Een game die nooit echt enorm heeft aangeslagen bij het grote publiek, maar wel alles goed deed in zijn tijd. Als klein jongetje vond ik het ook helemaal geweldig dat de game Nederlandstalige stemmen had, wat ouderen overigens (inclusief mezelf nu ik ouder ben) gruwelijk irritant vonden. Beyond Good & Evil had een enorm sterk en spannend verhaal en een geweldig leuke gameplay. Destijds waren games met een speeltijd van vijftien á twintig uur nog aan de 'korte kant'. Wat mis ik die tijd Beyond Good & Evil staat bovenaan mijn lijstje met de meeste replays en ik wacht inmiddels al jaren op een tweede deel waarvan het de vraag is of die er überhaupt nog een keer gaat komen. Alhoewel, niet zo lang geleden liet Michel Ancel zien dat er nog steeds aan gewerkt wordt door artwork van de game te laten zien in een livestream.

onbekend

Pokémon Colosseum (GameCube)

Pokémon, we speelden het het liefste de hele dag. Thuis voor de tv en op school op de Game Boy of Nintendo DS. Colosseum kreeg ik bij aankoop van mijn GameCube en wat heb ik veel uurtjes in deze titel gestopt. (Waarschijnlijk ook wel meer dan de gemiddelde gamer, aangezien ik de Engelse teksten maar nauwelijks begreep.) Man, wat was deze game vet, zeg. De epische Pokémon-gevechten gecombineerd met een grappig verhaal en een kleurrijke, levende wereld. En dat alles in 3D!

onbekend

Super Mario Advance 4 - Super Mario Bros. 3 (GBA)

Mijn eerste kennismaking met Mario en Luigi en de gameserie die mede voor het grote succes van Nintendo heeft gezorgd. En nondeju, deze game was best pittig. Die buiten-levels met vrolijke muziek waren te doen, maar dan kwam je in die verrekte kastelen en onder water terecht. Dan begon het feest. Ik kan me nog goed herinneren dat ik me rustig moest houden nadat een level voor de tiende keer niet was gelukt. Aan de andere kant, ik heb vele uren zoet kunnen zijn met Super Mario Advance. En natuurlijk meerdere keren opnieuw uitgespeeld

onbekend

Dat waren drie van die games die ik nogal wat uitgespeeld heb. Heb jij er zo ook een aantal waarvan de disc bijna niet meer werkt door al dat spelen? Laat het weten met een reactie!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?