Drie van die: Games die ik vroeger helemaal kapot heb gespeeld

Nostalgie alert! Althans, voor de meeste van ons. Vandaag de dag ben je een nobody als je je nog nooit hebt gewaagd aan Fortnite, zoals ondergetekende. Vroeger waagde ik mij nog weleens aan een hype en er zijn dan ook een aantal games die ik helemaal naar de gallemiezen heb gespeeld. Teveel om in dit lijstje op te noemen, dus ik geef je mijn drie games waar ik het meest van mijn tijd aan gespendeerd heb. Komt 'ie.

onbekend

RollerCoaster Tycoon

Ik heb het één en ander aan alternatieven geprobeerd, maar er gaat toch niets boven de originele RollerCoaster Tycoon. Vanuit het niets een pretpark beginnen en uitbouwen tot een groot park met diverse thema gebieden. Het was telkens een doel van mij. Vaak bedacht ik dan halverwege dat het wel beter kon en begon ik weer van voor af aan. Tot een echt Disneyland heeft het nooit geleid, maar wat heb ik mij een partij vermaakt met de mogelijkheden die RollerCoaster Tycoon met zich meebracht. En dan de muziek van de carrousel op de achtergrond. Alleen al de gedachte daaraan zorgt ervoor dat ik de game bijna op wil gaan starten, maar ik ben nog niet klaar met mijn lijstje.

Unreal Tournament '99

Opa vertelt: Ooit was er een tijd waarin je niet (goed) betaald kreeg als je professioneel gamer was. Je deed het voor de lol, bleek er een beetje goed in te zijn en werd prompt gevraagd voor team Nederland. Dat was bij mij het geval met Unreal Tournament '99. Nota bene met een soort gemuteerde Capture the Flag; Bunny Track. In plaats van het rechtstreeks op te nemen tegen elkaar, werden de teams gescheiden van elkaar en moest je over een hindernisbaan naar de vlag werken. Het team waarvan alle leden dit het snelst deden, die won. Met team Nederland is het ons zelfs gelukt het eerste Wereldkampioenschap te winnen. Wellicht zouden we er vandaag de dag stinkend rijk van geworden zijn. Nu is het slechts een leuke herinnering. En iets waar ik veel trainingsuren in heb gestoken. Deze kon dan ook niet in mijn lijstje ontbreken. De welbekende intro blijft ook een klassieker.

Mario Kart 64

Mario Kart voor de SNES heb ik veel gespeeld, dat is één ding wat zeker is. Maar toen Mario Kart 64 uitkwam, heb ik maandenlang niets anders gedaan. Wat een leuke game vond ik dat. Vooral het feit dat je met zijn vieren tegelijk kon racen, vond ik helemaal te gek. Toen het uiteindelijk een beetje eentonig aan begon te voelen, ging ik toernooien met mijn klasgenootjes organiseren. Hele poulefases en toernooischema's kwamen er aan te pas. Ik heb geen idee meer wie er gewonnen heeft, dus ik ben het zelf niet geweest. Ik weet eigenlijk überhaupt niet of het toernooi uiteindelijk tot een goed einde is gebracht, maar wel dat ik de game ontzettend veel gespeeld heb.

Eigenlijk hadden hier ook nog best veel andere games kunnen staan, maar dan was het dus geen drie van die meer geweest. Bovenstaande drie games zijn het dus uiteindelijk geworden en alleen al het schrijven erover maakt me weer enthousiast. Nu ben ik erg benieuwd, wat jij vroeger helemaal grijs gespeeld hebt en wat je daar dan zo leuk aan vond.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?