Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Games die je beter in het echt had kunnen spelen

Geplaatst: 31 augustus 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Games spelen is echt niet slecht voor je. Het aantal keren dat beweerd wordt dat games ervoor zorgen dat allerlei vaardigheden achteruit gaan, wordt net zo vaak tegengesproken - misschien zelfs wel vaker. Mensen die toch verkondigen dat games alleen maar onheil over de wereld uitstorten, kan je het beste negeren, of vertellen dat ze in onze samenleving simpelweg niet meer mee mogen doen (bedankt voor deze quote, Jan Jaap van der Wal). En toch toch zijn er van die games die je eigenlijk beter niet had kunnen spelen. Niet omdat je er zoveel slechter van wordt, maar wel omdat je ze eigenlijk beter in het echt had kunnen spelen.

Guitar Hero/Rock Band

Het eerste - en beste - voorbeeld van games die je beter in het echt had kunnen spelen, zijn alle titels uit de Guitar Hero- en Rock Band-serie. In die spelletjes ben je toch voornamelijk een beetje op gekleurde snaren aan het drukken of op gekleurde drumstellen aan het rammen. En hoe goed je daar ook in mag zijn (check bijvoorbeeld even YouTube voor filmpjes van de echte 'masters'), het haalt het niet bij het kunnen spelen van een echt instrument. Stel je toch eens voor dat je alle tijd die je in Guitar Hero en/of Rock Band hebt gestoken, had gespendeerd aan het leren spelen van een echt instrument! Waarschijnlijk had je dan al lang en breed een keer in een uitverkocht Ziggo Dome gestaan, en misschien had zelfs de Amsterdamse ArenA al wel een keer aan je voeten gelegen. Maar ja, eigenwijs die je bent, knopjes drukken vond je blijkbaar veel interessanter

FIFA

Ik weet het, we zijn niet allemaal uitverkoren om als helden in het Nederlands elftal te mogen spelen. Want hoe jong ons team op het afgelopen wereldkampioenschap ook mocht zijn, we hebben wel mooi de halve finale van dat toernooi gehaald. En dat met veel spelers die eigenlijk nog maar aan het begin van hun carrière staan. Veel gamers staan overigens ook aan het begin van hun carrière, maar in dat geval gaat het om hun FIFA-carrière. De beste worden in 's wereld beste voetbalgame is natuurlijk ook niet zomaar gedaan en heeft zeker enige prestige. Maar stel je toch eens voor dat je al die tijd niet met een controller achter een beeldscherm had gezeten, maar op het voetbalveld had staan trainen! Grote kans dat je dan op het EK van 2016 of het WK van 2018 had gestaan, tussen al die grote sterren die het op het afgelopen WK al hebben laten zien. Maar ja, de controller was natuurlijk ook erg indrukwekkend

Call of Duty

In tegenstelling tot de vorige twee games, is Call of Duty eigenlijk een game die je niet vaak genoeg kunt spelen. De complete wereld staat op dit moment immers in de fik, met brandhaarden op plaatsen waar je nog nooit van gehoord had. Overal is er wel iets mis, en dus kun je maar beter voorbereid zijn op een eventuele Derde Wereldoorlog. En welke game is er dan beter om je skills op het gebied van oorlogsvoering eens goed op te krikken? Call of Duty is werkelijk een godsgeschenk, een cadeautje uit de hemel, van de engelen die allang hebben gezien dat een trainingsprogramma als in Call of Duty onmisbaar is voor de conflicten van de toekomst. Dus, gamers, verzamelt u allen op de servers van Activision, en train dat het een lieve lust is. De eerste klap kunnen we alvast digitaal leveren!

Ken jij meer games waaraan je je tijd beter niet had kunnen besteden, of die je beter in het echt had kunnen spelen? Of heb je misschien games op je netvlies staan die je - net als Call of Duty - eigenlijk niet vaak genoeg kunt spelen vanwege de training die ze bieden voor dat wat komen gaat? Deel het dan met ons door een reactie te plaatsen, zodat we er allemaal wat aan hebben. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe groter je leger is, hoe meer kans je maakt op de overwinning!

Lees meer