Drie van die: Games die je twaalf jaar zoet kunnen houden

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het komt niet vaak voor, maar er zijn weleens van die games waar je je jaren in kunt verliezen. Wij gaan inmiddels twaalf jaar mee, maar er zijn ook van die games die makkelijk twaalf jaar meekunnen. In eerste instantie zat ik er aan te denken om multiplayergames uit te sluiten, maar er is er één die ik wel moet benoemen. Verder is het voornamelijk één groot singleplayerfestijn. Ben jij klaar om je jeugd in te ruilen voor een ervaring om nooit te vergeten?

The Witcher 3: Wild Hunt

Kan een game alles hebben wat nodig is om je jaren geboeid te houden? Jazeker, The Witcher 3: Wild Hunt heeft alles weten te vangen in één super bruut pakketje. Epische zijmissies, een ijzersterke verhaallijn en een gigantische wereld om uren in rond te struinen. The Witcher 3 is de definitie van een tijd slurpende game. Soms ben je zo lang bezig, dat hoofdrolspeler Geralds beardgame sterker dan ooit is. The Witcher 3 speel je niet even een kwartiertje. Je start een fetchquest, gaat een potje kaarten, kijkt op de klok en constateert vervolgens dat het drie uur 's nachts is. Daarbij wordt de game ondersteunt met uitstekende DLC die nog eens een groot aantal uren op de teller toevoegt. Zoek jij een game waar je jarenlang zoet mee bent? Dan is The Witcher 3 een absolute aanrader.

Counter Strike

Als jullie eens wisten hoeveel tijd ik heb gestoken in Counter Strike, dan zouden jullie me werkelijk waar voor gek verklaren. Zelfs nu tijdens het tikken van dit artikel heb ik op momenten een soort stuiptrekkingen richting de sneltoetsen. In 1999 verscheen de game als mod voor Half Life en in 2000 werd de mod officieel door Valve ondersteund in de vorm van versie 1.0. Tot op de dag van vandaag zijn er bakken vol met Counter Strike-spelers, veel zijn overgestapt op CS GO, maar ik weet zeker dat er velen nog terugdenken aan die glorieuze tijd. Volle servers, genoeg custom games en de M-M-M-M-Multikill, kill, kill, kill! Geen grap, ik krijg er nog altijd kippenvel van.

The Legend of Zelda

Duuu, du, du, du, du, dununeee. Oké, je speelt deze game niet non-stop, maar hij is ieder jaar wel rijp voor een speelbeurt. Dit avontuur is een revolutie in de gamingwereld gebleken en ik weet zeker dat velen van jullie, zeker de oudere gamers, nog altijd met een glimlach terugdenken aan dit avontuur. Net zoals The Witcher 3 heeft The Legend of Zelda alles wat een game moet hebben om een succes te zijn. De game is simpel, diepgaand en zit vol avontuur. Je bent gegrepen van het moment dat je de grot ingaat om je zwaard op te halen, tot het moment dat je Ganon een koppie kleiner maakt. Het blijft een fijn gevoel wanneer je een normaal uitziend bosje weg brand om een secret te ontdekken. Er zijn veel memorabele Legend of Zelda-avonturen verschenen, en binnenkort verschijnt natuurlijk Breath of the Wild, maar geen houdt zich zo goed staande als het origineel (behalve A Link to the Past, hmm heb ik de verkeerde keuze gemaakt).

Heb jij nog zo'n pareltje die jaren meegaat? Laat het me even weten en wellicht ben jij de destroyer van mijn vrije tijd!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer