Drie van die: Games die mijn moeder nog enigszins interessant vond

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een tijdje terug heb ik een Drie van die gedaan van games die mijn vader heeft gespeeld. Zoals ik toen al aangaf, heeft mijn moeder er nooit interesse in gehad, noch ooit eentje aan willen raken. Toch zijn er in totaal welgeteld drie games waar zij absoluut enige interesse in heeft (gehad).

Assassin's Creed 1

Dit wist mijn ma wel te porren: een game met historisch interessante gebeurtenissen (dikwijls (deels) kloppend), wat zich in Israël en omgeving afspeelde ten tijde van de kruisvaarttochten. Ze is ook een hele tijd naar Israël geweest en heeft daadwerkelijk Jeruzalem bezocht, alsook de andere steden die je als Altaïr bezoekt in Assassin's Creed. Toen ik vertelde dat men zo accuraat mogelijk de steden heeft nagebouwd, wilde ze weleens een blik werpen op dat hippe spel. De sfeer is te proeven in deze game. Beetje zanderig, zoals het in het echt was.

Yoshi's Island

Ten tijde dat ik een 14-jarig menneke was, had ik nog geen eigen tv op mijn kamer. Dat was dus in de huiskamer de games spelen waarbij ik mijn ouders vooral wist te verblijden met het geschreeuw, gekreun en gegil van Killer Instinct. Dat ik als tweede game op de SNES Yoshi's Island aanschafte, was een verademing, waarbij mijn moeder er maar niet over ophield hoe ontzettend schattig en leuk dat het spel er wel niet uitzag. En dat is het ook, zolang die baby Mario niet gaat gillen. Kijk toch eens naar die blije Yoshi!

Wordfeud

Is het wel een game te noemen? Ja, toch wel, en het is dan bij dezen de enige game die mijn moeder speelt. Tegen mij vooral natuurlijk, dat is een kleine wederdienst voor al die jaren als enig kind zo in de watten te zijn gelegd. En ik moet toegeven: zo'n potje digitaal Scrabble kan soms episch spannend zijn.

Heeft iemand een moeder die games speelt? Zo ja, welke, en zo nee, wat zou je je moeder of alle moeders ter wereld aanraden?

Lees meer