Drie van die: Games die wel een remake verdienen

Geplaatst: 5 mei 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er zijn vele games uit het verleden die al een remake hebben gekregen of een vervolg in welke vorm dan ook. Maar van de onderstaande drie games vind ik dat ze een remake hebben verdiend. Deze games hebben op mij een verpletterende indruk achtergelaten en ik heb ze dan ook voor altijd in mijn hart gesloten. Combineer dat met het feit dat het tegenwoordig erg hip is om HD-remakes uit te brengen en ik zie hier een gouden mogelijkheid ontstaan. Dit is mijn ode aan een drietal games die wel een remake verdienen.

The Curse of Monkey Island

Deze game stamt uit de gloriedagen van LucasArts. The Curse of Monkey Island was een game die het allemaal had: humor, (moeilijke) puzzels, piraten en het wist een verhaal te vertellen. Combineer dat met het gedachtengoed dat LucasArts niet meer bestaat en het is voor mij des te meer reden om deze game een remake te geven. Ik zou graag dit deel zien met vernieuwde graphics, geen 3D, maar alsof het alles met de hand geschilderd is. Wat zou dat een streling voor het oog zijn. En multiplayer zou ook mogen, maar dan alleen voor de Pirate Insult Games en verder niet. Lijkt me wel zo eerlijk, toch?

Freelancer

Freelancer, wat een game was dat. Zelden een dergelijke complexe space-simulator gezien. Het begon met kleine missies, maar al snel begon je verbonden te sluiten en dus ook vijanden te creëren. Je begon met grotere ruimteschepen te handelen of gewoon puur vernietigen. De mogelijkheden waren ongekend met deze game. Ikzelf zou er veel voor over hebben om deze game terug te zien met een HD-remake. En dan echt alleen voor het visuele. Want dat verdient deze game vind ik. Op de pc, PlayStation 4 en Xbox One graag. En als het even kan dan ook cross-platform online. Wat? Dromen mag toch?

Final Fantasy VII

Eigenlijk zou hier alleen de zin 'Omdat het Final Fantasy VII is' moeten staan. Maar Square Enix zou er serieus baat bij hebben om deze game een remake te geven. En niet aan komen kakken, Square Enix, dat jullie er geen tijd voor hebben! Jullie hebben wel tijd voor FFX/X2 HD, FFXIV: A Realm Reborn en Lightning Returns. Deze games hadden jullie ook mogen laten liggen wat mij betreft. Op die manier hadden jullie kunnen werken aan een remake van wat de beste RPG allertijden is. Deze game moet gewoon een remake krijgen! Al is het alleen om te laten zien wat voor een geweldige reeks de Final Fantasy-serie is. Maar daar stopt het niet! Deze game heeft een bijzonder hoofdpersonage, maar een nog veel brutere antagonist! SPOILER ALERTS! Ik wil Sephiroth in full HD in Jenova zien veranderen. Ik wil Cloud afscheid zien nemen van Aerith. Wat? Spoiler? Oeps. Maakt niets uit. Punt blijft, deze game moet echt een remake krijgen. Period!

Dit is natuurlijk mijn persoonlijke lijstje van games waarvan ik graag een remake zou willen zien. Maar ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie top drie. En dan ook vooral waarom. Kom maar op met jullie top drie van games die wel een remake verdienen!

Lees meer