Drie van die: Games met de Notre Dame

Geplaatst: 16 april 2019 14:00
Aangepast: 16 april 2019 14:20

De Notre Dame is er dankzij een grote brand momenteel erg slecht aan toe. Het is niet alleen voor de Fransen een drama dat de prachtige Notre Dame praktisch een ruïne is geworden dankzij die rampzalige vlammenzee. Het is een uniek gebouw van emotionele en historisch onschatbare waarde. Uit eerbetoon heb ik daarom drie games uitgezocht waarin de Notre Dame een rol speelt en waarbij je deze kunt bewonderen. Bekijk hieronder de digitale liefde voor de Notre Dame en laat het ons hoop geven op een mooie wederopbouw.

Foto door Adrienn van Pexels

Kingdom Hearts - The Story So Far

In Dream Drop Distance kom je met Sora in de wereld van The Hunchback of the Notre Dame terecht. Omdat de game oorspronkelijk voor de 3DS is gemaakt, is het grafisch niet alle pracht en praal die we gewend zijn van Kingdom Hearts, maar het blijft wel de Disney kwaliteit hebben. Uiteraard speelt alles zich af in en rondom de Notre Dame, net als bij de Disneyfilm en het originele verhaal van Victor Hugo.

Onimusha 3

Ik was bijna vergeten dat je in Onimusha 3 zoveel in Frankrijk zit en ook een groot gedeelte zelfs in de Notre Dame. Hier hebben ze, gezien de gamereeks, wel wat meer (horror-)fantasy elementen toegevoegd. Het is de eerste game, voor zover ik weet, waarin ze hun best hebben gedaan om de Notre Dame in 3D van binnen en van buiten zo accuraat mogelijk weer te geven. Een goede reden om deze Capcom klassieker daarom weer eens aan te slingeren.

Assassin’s Creed Unity

Uiteraard mag deze titel niet ontbreken. Er is geen game waarin de Notre Dame beter te bewonderen is dan in Assassin’s Creed Unity. Ik ben geen grote fan van deze AC titel, maar als ik ergens wel fan van ben is het rondlopen in Parijs bij deze game. Daarbij is deze versie van de Notre Dame naar mijn mening ook de beste. Ubisoft heeft prachtwerk afgeleverd door met veel liefde en moeite deze iconische kathedraal zo gedetailleerd mogelijk te presenteren.

Dat waren drie games waarvan ik weet dat de Notre Dame er mooi in wordt weergegeven, alsook een grote rol zelfs speelt. Weet jij nog meer games waarin de Notre Dame voorkomt? Laat het mij weten, ik ben zeer benieuwd!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord