Drie van die: games om je in de kerstsfeer te brengen

Daar is 'ie dan alweer, Kerstmis. De dag die je wist dat zou komen - mooie zin ook, zouden ze eens een liedje van moeten maken -. Sommige mensen leven er het hele jaar naartoe en zijn hartje zomer met 30 graden Celsius al bezig met wat zij tijdens het kerstdiner willen serveren. Anderen, zoals ondergetekenden, hebben daar een zetje bij nodig en moeten er eerst voor zorgen dat zij een beetje in de stemming komen. Daarom heb ik drie games op een rijtje gezet die je zeker helpen om in de kerstsfeer te geraken. Opa vertelt, dus er komen ook wat retrogames voorbij.

onbekend

Batman Returns

Stiekem een persoonlijke favoriet die dus zeker niet in mijn lijstje mag ontbreken en dat is Batman Returns. Hoewel je bij Kerst niet zo snel denkt aan superhelden, komt deze game daar zeker wel voor in aanmerking. Het verhaal van de game - en ook van de film overigens - speelt zich namelijk af tijdens 'the holiday season'. Terwijl Batman er alles aan doet om Gotham om te toveren tot een veilige plek, viert men aldaar gewoon kerst en zie je allerhande kerstversiering voorbij komen. In tegenstelling tot onze kerstdagen zijn de straten van Gotham in deze game wel wit gekleurd tijdens de festiviteiten.

onbekend

Overwatch

Een game hoeft niet altijd het kerstthema met zich mee te dragen om je tijdens deze dagen het kerstgevoel te kunnen geven. Neem nou bijvoorbeeld Overwatch. Normaal koppel je die game niet aan kerst en alles wat erbij komt kijken, maar evenals menig huishouden tijdens de donkere koude dagen wordt ook de game rond deze periode helemaal omgeturnd in kerstsferen. Dus als je het gevoel nog niet helemaal te pakken hebt, dan kun je altijd nog even aan de slag met Overwatch en voor je het weet hang je kerstballen in je oren en zet je een kerstmuts op je hoofd. Ho-ho-ho!

onbekend

Home Alone

Wederom een gouden oude en eentje die absoluut niet in een lijstje als dit mag ontbreken. De film is namelijk de moeder aller kerstfilms, waar je jaarlijks mee platgebombardeerd wordt en we vergeten nog weleens dat het ook een equivalent in de vorm van een videogame heeft. Ook hierin neemt dat jochie Kevin het op tegen een stel dieven die het op zijn huis hebben gemunt. Kevin mag er dan niet bijster intelligent uitzien, de boeven zijn dat evenmin en hij is ze toch iedere keer weer te slim af. Terwijl zijn ouders lekker de hort op zijn moet hij de indringers buitenshuis zien te houden en dat doet hij met de nodige valstrikken.

onbekend

Zo, als je al niet de kerstsfeer in je donder had dan heb je hem nou wel. Als je nog even moet warmstomen voor vanavond voordat je vriendelijk kunt gaan doen tegen je schoonfamilie dan kun je altijd nog één van de drie bovenstaande games zelf spelen. Als je nog een goede aanvulling of suggestie hebt dan mag je die natuurlijk altijd deponeren in de commentsectie. Zo helpen we elkaar de kerst door.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?