Drie van die: games om je in de kerststemming te helpen

Terwijl Chris Rea weer in zijn auto voor kerst naar huis rijdt, zit ik eigenlijk alleen maar te denken aan games. Welke games brengen mij nou echt in de kerststemming? Welke levels zijn zo ijzingwekkend koud dat je er spontaan de rillingen van krijgt? Lang heb ik niet hoeven nadenken, met één game ben ik namelijk momenteel bezig, de ander is net uit en de derde staat in mijn geheugen gegrift. Pak de glühwein of warme chocolademelk er maar bij, cause it's about to get chilly!

The Division

The Division is onguur, koud en vooral erg kerstig. Momenteel ben ik bezig met de nieuwe DLC en The Division heeft toch wel iets unieks. De verlaten straten van New York geven een idee van vergane glorie en is ideaal om online te spelen met vrienden en vriendinnen. Gelukkig zijn de straten niet al te donker, want terwijl jij de ene bandiet naar de ander doorzeeft met kogels worden ze keurig belicht door verschillende kleuren kerstlampjes. Dat geeft het afknallen ook weer iets speciaals. Zeg nou eerlijk, wat is er nou joliger dan een grimmige straat bezaaid met de levenloze restanten van je vijanden?

onbekend

Dead Rising 4

Zestien jaar na zijn eerste aanvaring met de zombie-uitbraak, keert Frank West terug naar het bekende Winkelcentrum in Willamette en diens omgeving in Dead Rising 4. Alles is weer naar de tyfus, maar er is één groot pluspunt; het is Kerst! Er is aan alles gedacht, kerstbomen, lichtjes en speciale wapens zijn allemaal inbegrepen. Zelfs het bloed dat in de rondte spuit ziet er feestelijk rood uit. Peter heeft in zijn review laten weten aangenaam verrast te zijn met de game. Vooral het wapen dat kerstornamenten afvuurt oogt erg feestelijk. Merry Christmas ya filthy animals!

onbekend

Banjo-Kazooie; Freezeezy Peak

Ik ben echt een '90's jongen. Foute muziek, foute kleding, maar vooral goede games. Zo'n goede game is Banjo-Kazooie op de Nintendo 64. En als je me dan vraagt: 'Rudy wat ademt nou echt Kerstmis?', dan zeg ik het Freezyeezy Peak-level uit de eerder genoemde game. Kwaadaardige sneeuwpoppen, een domme ijsbeer en natuurlijk de gigantische sneeuwpop met een sjaal waar je U tegen zegt. In dit level neem je deel aan races op een slee, versier je een kerstboom met lichtjes, zoek je cadeautjes voor de welpjes en ontwijk je sneeuwballen van de eerdere genoemde badass sneeuwmannen. De heerlijke kerstmuziek op de achtergrond maakt het totaalplaatje helemaal af.

onbekend

Dit waren mijn drie games die me helemaal in de kerststemming brengen. Oké, het is niet altijd de meest vrolijke kerststemming, maar dat is niet waar Kerstmis om draait. Het gaat namelijk allemaal om cadeautjes en, in veel gevallen, een overdaad aan eten. Welke games brengen jou helemaal in de stemming? Laat het hieronder even weten!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?