Drie van die: Games om Koningsdag 2020 mee door te komen

Geplaatst: 27 april 2020 14:00
Aangepast: 27 april 2020 14:04
-

Dat is even wennen he? Niet zo brak als een lamme kameel aan het ontbijt zitten vandaag of niet kunnen snuffelen tussen andermans bende in de hoop er nog een enigszins goede game uit te kunnen vissen. Koningsdag 2020 gaat de boeken in, maar niet omdat het nou allemaal zo leuk en feestelijk is. Het is prachtig weer buiten, iets dat om de één of andere reden zelden gebeurt op Koningsdag en juist nu zitten wij met zijn allen massaal binnen. Wij gamers kunnen ons in deze situatie natuurlijk prima redden, maar mocht je toch even niet weten wat je op een dag als vandaag moet spelen dan help ik je een handje. Koningsdag is dit jaar officieel omgedoopt tot Woningsdag, dus heb ik drie van die games voor je waarbij het creëren van je stulpje centraal staat.

Minecraft

Oké toegegeven, Minecraft is waarschijnlijk niet het eerste dat je verwacht als je aan woningen denkt, maar door de veelzijdigheid van de game kun je natuurlijk wel heel uitgebreid een woning, burcht, kasteel of paleis in elkaar flansen. Dankzij de grafische pracht van Minecraft ziet het er nooit mooi uit, maar wat zou het. Je steekt in ieder geval je gewonnen tijd door het afgelasten van Koningsdag weer in het maken van zinloze bouwsels. Zolang je er maar plezier aan beleeft natuurlijk. Ben jij al begonnen aan het bouwen van je droomhuis in Minecraft? Dan zijn wij zeker benieuwd naar de foto's. Of ja, screenshots in dit geval.

The Sims 4

The Sims 4 en diens voorgangers zijns natuurlijk wel de moeder aller bouw-je-eigen-huis-games en die mogen dan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Voor mij persoonlijk draaide die games eigenlijk alleen maar om het creëren van je onderkomen en niet over het simuleren van een gezinsleven. Zodra ik klaar was met het bebouwen van mijn kavel en door moest naar het andere spectrum van waar de games om draaien was ik er altijd al snel klaar mee. Af en toe verdronk of vermoorde ik nog iemand, maar dan was het wel weer op naar het volgende huis. Het bouwen en inrichten van je woning steekt dusdanig goed in elkaar dat ze dat eigenlijk in een uitgebreidere vorm als stand alone game zouden moeten uitbrengen. Who's with me?

Animal Crossing: New Horizons

De meest recente game in het rijtje dat mij direct te binnen schoot en waarschijnlijk ook één van de redenen dat Claudia al weken in geen velden of wegen te bekennen is op de redactie, is Animal Crossing: New Horizons. Deze rustgevende game rukt je uit je gehaaste dagelijkse sleur en laat je ontspannen zoals alleen een Animal Crossing game dat kan. Geen stress, gewoon even je hengeltje uitgooien, wat fruit plukken of je bells tellen tot je er gek van wordt, maar wie van dit genre houdt kan ook aardig wat tijd kwijt zijn in het bouwen van het huis. Je kunt je huis namelijk uitbreiden door erin te investeren en je kunt het natuurlijk volledig naar wens inrichten. Als je daar deze dag niet meer door weet te komen, dan weet ik het ook niet meer. Dus hop, op naar de tekentafel en craft die inboedel bij elkaar.

Hatsikidee, het ene moment heb je vandaag niks te doen en het volgende moment werp ik drie waardevolle tips op waardoor je direct tijd tekort komt. Als je zelf nog leuke toevoegingen hebt aan dit rijtje dan hoor ik het graag, mijn woningen staan allemaal alweer te koop namelijk. Fijne Woningsdag!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord