Drie van die: Games om samen te spelen

De maand maart zit weer stampvol met goede titels. Deze maand kunnen we onder andere genieten van Far Cry 5, Attack on Titan 2, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom en natuurlijk A Way Out. A Way Out werd vorig jaar onthuld tijdens de E3 en het belooft een coöp-game te zijn die veel unieke aspecten met zich mee brengt. Voordat je een partner zoekt om mee te coöpen, moet je natuurlijk wel heel even testen of jullie samen een game wel kunnen afronden. Geen zorgen! Hieronder zet ik drie games op een rijtje waarbij coöp hoog in het vaandel staat.

Alle LEGO-games

Ik weet het, het is nogal cheaten om de lijst hiermee te beginnen. Ik zei games en geen hele franchises. Toch kan ik geen lijst met coöpgames maken zonder de LEGO-games erin te zetten. Diverse films en series hebben intussen een make-over á la LEGO-stijl gekregen. Personages worden gereduceerd tot blokjes en omgevingen zien eruit alsof ze uit de bouwdoos van je extreem getalenteerde broertje of zusje (of die van jezelf, I don't judge) hadden kunnen komen. Het eindproduct zit vol prachtige beelden, slappe humor en miljoenen dingen om te verzamelen. Het toffe aan dit alles is dat elke game binnen de serie erop gemaakt is om samen te spelen. Bouwen in je eentje is natuurlijk lang niet zo leuk als in gezelschap.

Het verhaal van elke game is even kleurrijk en daardoor fantastisch om te spelen. Iedere speler is een uniek personage, elk met eigen mogelijkheden en skills. Je hebt elkaar dus echt nodig om verder te komen. Natuurlijk kun je ook lekker etteren. Een beetje op elkaar inslaan bijvoorbeeld, of in een LEGO-autootje stappen en volledig GTA-stijl over de ander heen rijden. De LEGO-games staan garant voor uren en uren aan plezier, of je elkaar nou helpt of juist de blokachtige hersenen probeert in te slaan.

onbekend

Borderlands 2

Samenspelen kan echt perfect in de shooter Borderlands 2. De game biedt namelijk de mogelijkheid tot splitscreen, maar je kunt ook online met elkaar spelen. Hoef je niet per se avond na avond naar elkaars bakkes te kijken. In Borderlands 2 betreed je Pandora, waar je meteen een dikke fitty krijgt met Handsome Jack. Het doel is om de Vault te vinden. Wat deze Vault precies is, weet eigenlijk niemand, maar alles en iedereen in de game is bezig met een dikke zoektocht naar die kluis.

De game heeft een verhaal en wereld die zeer uniek te noemen is en wanneer je daar de kleurrijke personages (denk aan een veel te spraakzame robot met de naam Claptrap) bij optelt, heb je een game die je gewoon echt gespeeld moet hebben. De singleplayer is volledig samen te spelen, waardoor je niet in je uppie op zoek hoeft naar de Vault. Strategie en goed samenwerken is daarin een must.

onbekend

Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands is de meest recente titel van de lijst en laat je met maar liefst drie anderen de wereld betreden. De wereld is immens groot en vrij te verkennen. De missies die er te doen zijn, kun je natuurlijk allemaal samen doen, maar dat maakt het niet direct makkelijker. Eén buddy die als een kip zonder kop rondloopt en de missie kan zomaar eens eindigen in een failure. Houd de lijntjes dus kort en zorg ervoor dat je elke stap bespreekt met je partners. Of juist niet. Het succes van de missie ligt in jouw handen.

Het leuke is dat je elkaar fiks kan saboteren tijdens het spelen. Iedere speler heeft de beschikking tot diverse wapens, waaronder rocket launchers. Zit iedereen in de auto op jou te wachten? Blaas ze op ofzo, vinden ze vast leuk! Dit kun je meteen als dik pluspunt zien. In deze game ontdek je namelijk meteen welke vrienden je misschien niet als vaste coöp-partners moet nemen. Het concept van uitsluiten, ook niet geheel onbelangrijk voor je aan een samenwerkende game als A Way Out begint. Heel graag gedaan.

onbekend

Daar heb je ze! Games die je kunt spelen om de samenwerkingskills tussen jou en je coöp-partner te testen. Vergeet echter niet; oefening baart kunst. Vooral heel veel oefenen dus. Heb je ook meteen je excuus om uren en uren te ‘verspillen' met gamen. Natuurlijk zijn er wel tig andere games te noemen waarbij je samen kunt spelen. Dus mocht je nog een aanrader hebben, laat het ons dan weten in de reacties hieronder. Vinden we leuk.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?