Drie van die: games voor meiden op de Nintendo 3DS

Geplaatst: 5 december 2017 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Welkom bij mijn lijst van de meest seksistische meiden games! Nee, ik maak een grapje, maar vroeger werden verschillende games ontworpen die zich richtten op wat meisjes leuk zouden vinden, om zo meiden wat meer in de gamewereld te trekken. Bijvoorbeeld een game met paarden. Nou ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb die krengen altijd doodeng gevonden en ze stinken ook nog eens heel erg. Daarnaast vind ik dat idee van 'meisjes spelen met poppen' en 'jongens houden van auto's' altijd zo'n gedoe. Tegenwoordig is dit gelukkig al een stuk minder en heb ik daarom besloten mijn kast met games om te gooien op zoek naar de pareltjes binnen deze zogeheten 'meiden' games op de Nintendo 3DS. En jawel, ik heb ze gevonden en wil deze graag met jullie delen.

New Style Boutique 3 - Sterstyliste (Nintendo 3DS)

Ik wist niet dat ik zo goed was in stileren, maar ik blijk een sterstyliste te zijn volgens deze game. Thuis wil een bepaald kledingstuk nooit bij een accessoire horen, of andersom. Echter in New Style Boutique 3 - Sterstyliste, vertrekken (bijna) alleen maar tevreden klanten uit mijn boetiek. Het doel van deze game is dan ook om de mooiste en beste boetiek van de stad te creëren. Wanneer een klant bij jouw winkel naar binnenloopt, geeft zij een hint van een item dat zij graag zou willen hebben. Daarna is het aan de speler om het juiste en bijpassende artikel aan te leveren. Hierop reageert de klant vervolgens dol enthousiast wanneer de speler het juiste item aan haar heeft gegeven. Hoewel de klanten ook wel goed laten merken als ze iets niet goed bij elkaar vinden passen: Nee, dat wil ik niet aan!, waarna je met een ingestort zelfvertrouwen achterblijft.

Laura's Passie: Paardrijden (Nintendo 3DS)

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder een game uit de reeks met mijn eigen naam. Maar Laura, jij vindt paarden toch eng?. Dat klopt, maar niet in deze game want hier benader je de paarden heel voorzichtig om ze te verzorgen, iets wat ik in het echte leven ook zou doen (misschien benader ik ze zelfs helemaal niet, bij nader inzien). Toch is dit één van de betere 3DS-games uit de Laura's Passie-reeks in mijn optiek. In Laura's Passie: Paardrijden ga je (je raadt het al) op paarden rijden. Het spel draait uiteindelijk allemaal om vertrouwen. Voordat je op een paard mag rijden in een wedstrijd moet je eerst het dier voldoende verzorgd en getraind hebben. Zo'n paard is uiteindelijk veel minder intimiderend op een scherm dan in het echt. Ook is de stank van een paard niet door de 3DS ruiken, hoera!

Cooking Mama 4 (Nintendo 3DS)

Oh, wat heb ik toch gevloekt en getierd bij het spelen van menig Cooking Mama-game, met name in Cooking Mama 4. Mijn touchscreen van de 3DS heeft veel gekras en hevig getik moeten verduren, alleen maar omdat mijn kookgerechten niet de volle honderd procent scoorden. De games in de Cooking Mama-reeks draaien allemaal om het klaarmaken van eten volgens de recepten van Mama. Zij geeft jou een aantal instructies die jij binnen de tijd moet uitvoeren waarna een score volgt die gebaseerd is op hoe goed jij haar instructies hebt opgevolgd. Is deze score voldoende, dan prijst Mama je de hemel in. Echter, zodra je een onvoldoende scoort, roep je Mama's toorn over je af. Het spijt mij dat mijn tonkatsu niet perfect is, Mama!

Ik hield mij vroeger meer bezig met hoe ik Lara Croft niet in een afgrond kon laten vallen, of hoe ik Zelda kon redden uit de klauwen van Ganondorf. Toch heb ik erg veel plezier gehad aan het spelen van bovenstaande games en zijn deze erg geschikt voor meiden (en jongens) die van kleding, dieren en koken houden. Misschien heb jijzelf wel betere suggesties en ben je het helemaal niet eens met mijn lijst. Mocht dat het geval zijn, dan lees ik dat graag in de reacties!

Lees meer