Drie van die: Games voor stelletjes op Valentijnsdag

Geplaatst: 14 februari 2018 12:00
-

Ach Valentijnsdag, wat heb ik toch een hekel aan je. De door commercie uitgeroepen dag van liefde wordt veelal vergeten door de man, maar in de agenda omcirkelt door de vrouw. Het is een dag waarop de prijs van chocolade en bloemen met een factor twee omhoog schiet onder het mom van: "Kom op, je geeft toch om je meisje". Dan komt het verplichte etentje en wellicht een dansje om het af te sluiten. Wij gamers hebben daar maling aan, maar vrouwlief of manlief) moet toch een beetje verwend worden. Waarom zou je echter de deur uitgaan? Er zijn meer dan genoeg games om je relatie te versterken zonder ook maar een voet buiten de deur te zetten. Zoek jij nog naar een avondje romantiek? Wellicht dat onderstaande games je uit de brand kunnen helpen!

De game die voor vermoeiende vragen zorgt - Catherine

Puzzelen is altijd leuker met zijn tweeën. De ietwat vreemde game van Atlus haalt het onderste uit de kan van je reactie- en denkvermogen. Het verhaal is super vreemd en zorgt menigmaal voor opgetrokken wenkbrauwen. Zeker wanneer Catherine met een C en Katherine met een K angstig dicht bij elkaar in de buurt komen. Wanneer alle stukjes op de plaats vallen, komen tevens de vragen van je wederhelft opdoemen. Onthoud, het is slechts een game. Niet iedere man is een vreemdganger.

Voor de swingers onder ons "Just Dance"

Lekker onderuit hangen is geweldig, maar soms moeten de voetjes gewoon even van de vloer. Weg met entree voor overrated discotheken, weg met de torenhoge prijzen voor slappe cocktails en weg met die nummers van Justin Bieber die je niet uit kunt staan. Die cocktails zijn immers thuis ook te maken en bij eigen haard is het zelfs mogelijk om een eigen playlist samen te stellen. Na twee nummers samen is het tijd voor je wederhelft om een solo te tackelen zodat jij even kunt uitrusten. Zo werk je aan je conditie en relatie tegelijkertijd. Jij blij, zij blij.

De ultieme relatietest - Cuphead

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis zit, maar mijn vriendin is niet de beste gamer aller tijden. Des te spannender is het om een game zoals Cuphead aan te slingeren. Terwijl je begint aan een leuk coöp-avontuur kom je er al snel achter dat je de game eigenlijk solo aan het spelen bent. Dit is geen Super Mario waar fun voorop staat, het draait hier om skills. Weet jij de rust te bewaren? Dan komt je relatie er alleen maar beter uit. Ontplof je echter, dan is het een nachtje doorbrengen op de bank.

Ga jij Valentijnsdag vieren. Ga je voor de klassieke manier met bloemen en chocolade, of houd je voet bij stuk en wordt het een avondje bankhangen? Ik ben benieuwd naar jullie plannen. Laat het zeker even weten in een reactie!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer