Assassin's Creed: Syndicate

  • Ontwikkelaar Ubisoft Quebec
  • Eerste releasedatum 23 oktober 2015
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

Drie van die: Games waar ik eigenlijk meer tijd in had mogen steken

Ken je dat? Een enorme backlog van games die je ontzettend graag wilde hebben, maar waar je uiteindelijk nooit echt tijd voor hebt gemaakt? Mijn bibliotheek zit er vol mee. Zeker als redacteur bij Gameliner heb je het voorrecht games te mogen reviewen. Dit doet je lijst alsmaar groeien. Games die ik zelf wil kopen, komen er nog steeds bij, maar je tijd kun je maar één keer besteden. Forza Horizon 3 is zo een game die ik nu dan maar eens aan het bijwerken ben. Daarbij heb ik een Xbox One met Xbox Live met Gold, dus elke maand een aantal gratis games. En dan is er nog de Switch. Je merkt het al, het is een belachelijk luxeprobleem. Daarom hierbij drie van die games waar ik eigenlijk meer tijd in had mogen steken.

onbekend

Assassin's Creed Syndicate

Ja, ik ben fan van de Assassin's Creed-serie. Ik heb overigens niet iedere game gespeeld, maar ik houd enorm van deze opzet. In tegenstelling tot velen ben ik wat later met Unity begonnen en was deze game tegen die tijd flink gepatched. Ik vind hem fantastisch. Toen daarna de setting werd getoond van industrieel Engeland, was ik meteen verkocht. Evenals mijn vrouw. Het werd een cadeautje voor haar verjaardag uit eigen belang, zullen we maar zeggen. Zij heeft hem trouw uitgespeeld, waar ik echter slechts net de stad ben gaan verkennen. Hoewel ik het duo niet erg goed kan uitstaan, is het principe natuurlijk vet. De stad meer en meer verkennen, uitkijkposten, safehouses vrij spelen, enzovoorts. Ik houd ervan om alles op mijn tempo en mijn wijze uit te voeren. Verhaal? Nee, alles eromheen eerst. Maar ja, toen kregen veel andere games toch de prioriteit en is deze game in de kast beland om nooit meer aangeraakt te worden. Zonde, want de game is wederom vermakelijk. Misschien over het hoogtepunt heen, maar een tof spelletje van onze Franse ontwikkelaars.

onbekend

Defense Grid 2

Zijn voorganger heb ik behoorlijk grijs gespeeld. Zeker met de Brits gestemde AI die je voorziet van bijdehand commentaar, dat zorgt voor een komische noot in deze tower defense game. De game is goed uitgewerkt, tactisch briljant en ook hier geldt: eenvoudig op te pikken, maar moeilijk om echt te beheersen. Een vervolg was onvermijdelijk en deze werd warempel beschikbaar bij Games with Gold. Fantastisch! Het principe is nog steeds gelijk. Uiteraard is er meer van alles, dus ook een extra AI om lekker mee te kibbelen. Genoeg hilarische discussies en oneliners. Het is één van de weinige games die ik kan blijven spelen zonder het zat te worden, wat hoofdzakelijk komt door de uitdagingen die elk level je geeft. Van simpelweg een bepaalde (hoge) score te halen, tot het uitspelen met slechts één soort tower. Eigenlijk is dit een pareltje die meer aandacht van mij had mogen krijgen.

onbekend

Sine Mora

Ik heb een waanzinnige zwak voor dit soort games. Gewoon, een simpele side-scrolling shooter als R-Type. Tijdloos vermaak. Je hele scherm gevuld met vijanden en van level naar level tot aan een eindbaas. Sine Mora speelt als een zonnetje. Het zag er ook nog eens ontzettend goed uit. Het voordeel van een game als dit, is dat je snel door een aantal levels knalt. Als je dan dood gaat, is het niet zo’n probleem om opnieuw te beginnen. Alleen het gevaar zit hem erin dat je de game daardoor sneller links laat liggen. Althans, ik dan. De game heb ik nooit volledig uitgespeeld, laat staan met dik hoge scores. En dat terwijl de game dus snel weg speelt, zou je kunnen stellen dat het een ideale game is voor tussendoor. Helaas, die plek had Call of Duty al ingenomen. Bovendien, een game als dit kost je niet de hoofdprijs en zorgt al snel voor een gevoel van, ‘ach, die kan er ook nog wel bij’.

onbekend

Misschien moet ik deze games gewoon maar weer eens installeren of gewoon in mijn Xbox One steken. Maar ja, een combinatie van gebrek aan tijd, nog veel meer andere games én andere verantwoordelijkheden, maken die een stuk lastiger dan het is. Kortom, een belachelijk luxeprobleem. Gewoon geen games meer kopen tot de nieuwe Xbox. Maar goed, ik heb ook nog een Nintendo Switch. Daar is mijn bibliotheek nog lang niet zo groot en ben ik wat selectiever in het aanschaffen van games.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?