Drie van die: Games waar mijn zusje agressief van wordt

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Mijn zusje is iemand die wel van gamen houdt, maar niet van haar verlies. Nu hebben wel meer mensen hier last van, echter kunnen de meesten dit verlies wel op zich nemen. Nou, mijn zusje niet hoor: als het na een aantal keer niet lukt, komt het rode hoofd tevoorschijn en kun je geen vrolijke reacties meer van haar verwachten. Vandaar een Drie van die die in het teken staat van games waar mijn zusje een gevaarlijke Gremlin van wordt!

Call of Duty

Call of Duty is een van die games die je vooral multiplayer moet spelen, de singleplayer ben je natuurlijk zo doorheen. Maar nu komt het volgende probleem: als je online gaat spelen, heb je vaak te maken met mensen die al uren in de game hebben gestoken en alles tot in de puntjes beheersen. Ik haal mijn zusje ook eens in de zoveel tijd over om een potje mee te spelen. Ze belandt stiekem wel erg vaak onderaan het scoreboord (aangezien ze nooit CoD speelt). Dat kan ze een aantal potjes pruimen, maar op een gegeven moment is ze er helemaal klaar mee. Dan heeft ze geen zin meer en loopt ze geïrriteerd naar boven. Altijd gezellig, een game spelen met je zusje

DmC Devil May Cry

Toen DmC Devil May Cry net nieuw was, heb ik haar aangespoord om deze eens uit te proberen. Nou, dat heb ik geweten hoor! Na een half uur spelen was ze er al klaar mee onder het mom: "ik kan niet omgaan met een Xbox-controller!" Altijd de makkelijke optie, de controller de schuld geven. Daarna heb ik haar nog een stuk verder geholpen in de game en toen heeft ze het nog één kans gegeven, maar ook dit was van korte duur. Ach ja, hack-&-slash-games zijn natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd.

Assassin's Creed II

Ik moet eerlijk zijn dat mijn zusje Assassin's Creed II nog best wel lang vol heeft weten te houden. Of ze het ook helemaal heeft uitgespeeld, durf ik niet te zeggen, maar ze is zeker in de buurt gekomen. Echter zegt dit niets over het agressiviteitsgehalte dat ze vaak uitstootte door het spelen van AC II. Nu heeft ze alle AC-games wel eens gespeeld, maar bij dit deel heb ik het vaakst het rode hoofd tevoorschijn zien komen. Nu had ze in het begin ook niet altijd door dat ze niet per se alle wachters aan hoefde te vallen en dat ze er makkelijk langs kon lopen zonder problemen. Daarom was ze ook altijd 'berucht', zoals de game dat zo leuk aangeeft in het Nederlands. Uiteindelijk kreeg ze het allemaal wel door, maar dit heeft toch een paar bijna-controller-breek-momenten veroorzaakt.

Als je dit zo leest, lijkt het misschien alsof mijn zusje gigantische anger-issues heeft, maar dat valt (gelukkig) uiteindelijk wel mee. Ze heeft ook genoeg games die ze wel lang vol kan houden zoals bijvoorbeeld Borderlands 2 en Dead Island. Ook een game zoals The Wolf Among Us kan ze zeker waarderen. Dus het valt over het algemeen allemaal wel mee en meestal kan ze er achteraf wel om lachen (ik lach er meestal op het moment zelf al mee, wat weer tot meer agressie leidt, maar dat terzijde). Hebben jullie ook broer(s) en/of zus(sen) met dit probleem en zo ja: welke game is hun agressietrigger? Laat het weten me in het reactieveld!

Lees meer