Drie van die: Games waarbij ik dubbel ondergoed draag

Ik ben een angsthaast, maar dat weet een flink aantal van jullie maar al te goed. Jump scares doen mij niet zoveel, maar een goed opgebouwde sfeer zorgen ervoor dat ik het liefst een dekentje over mijn hoofd trek en opkrul in een foetushouding. Dat wil niet zeggen dat ik zo nu en dan niet kan genieten van een goede horrorgame of film. Zolang de suspense er is, ben ik van de partij. Daar moet wel bij gezegd worden dat ik alle lichten aanzet, iemand naast me op de bank plant en enkel overdag speel. Oja, en tijdens het spelen dubbel ondergoed draag natuurlijk.

onbekend

Dead Space

De enige griezelgame die ik ooit in het donker heb durven spelen. Daarbij was ik nog regelmatig alleen ook. Dead Space is zo'n game die me terugbrengt naar het moment dat ik de originele Alien voor het eerst zag. De game is niet eens absurd eng, maar het onbekende doet je huiveren op het puntje van je stoel. Je hoort ergens gerommel en kijkt met wanhoop achterom. hallo? Is daar iemand?. Stilte, maar het voelt niet goed. Je onderbuikgevoelens zeggen dat je op onderzoek uit moet, maar je lichaam protesteert. Met groot gelijk, want datgene dat je vindt, gaat je niet bevallen. Het is jammer dat EA de deuren van ontwikkelaar Visceral Games heeft gesloten, maar wie weet keert de serie ooit nog terug. You never know

onbekend

P.T.

Ik weet nog goed dat ik mijn PlayStation 4 net had gekocht en dat deze demo gratis verkrijgbaar was. Niet wetende wat het was, werd ik aangenaam verrast. Een uitstekende opbouw, waarbij ik zelf het gevoel had gek te worden. Telkens weer diezelfde gang met een kleine verandering hier en daar. Plots begon het te dagen, de veranderingen worden steeds heftiger en ik ben bang om om het hoekje te kijken. Ik heb lopen jammeren als een klein kind en mijn vriendin zat er aan te denken om een punt achter de relatie te zetten. Gelukkig wist ik mij enigszins te vermannen om vervolgens met een volle onderbroek de teaser af te ronden. Een zware toch, maar wel een die me altijd bijblijft.

onbekend

Resident Evil 7

Enge huizen, vreemde snuiters, en rare taferelen lijken haast hand in hand te gaan met de Resident Evil-serie. Het zevende deel wist mij aangenaam te verrassen en de terugkeer naar de serie voelde dan ook erg goed. De serie is even van het pad geweest, maar heeft overduidelijk de juiste weg naar dood en verderf gevonden. Nu moet ik zeggen dat ik zo nu en dan moest giechelen van het absurde, maar ik heb ook zitten giechelen omdat ik me geen houding wist te geven vanwege de zenuwen. Zin in een potje misère van de bovenste plank? Dan is dit de game voor jou.

onbekend

Met tegenzin vraag ik het bijna, maar wat is jouw favoriete angstaanjagende game? Doe jij het in je broek bij de schreeuwerige geluiden van Five Nights at Freddy's, of kan jij niet tegen de stalker Slender Man? Misschien ben je net als ik en laat je liever de horror in een donker kastje rotten in zijn eigen ellendigheid. Het is niet erg, je geheim is veilig bij mij.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?