Drie van die: Games waarbij je een koning speelt

Gefeliciteerd Koning Willy! We worden al sinds jaar en dag overspoeld met games waarin je een krijger, soldaat of andere vorm van sterfelijk kanonnenvoer speelt, dikwijls handelend in naam van de koning. Dat is allemaal erg leuk en aardig, maar hoe is nou om koning te zijn? Wij als onderdanen willen dat ook weleens weten. En welk medium is nu beter geschikt om dit eens als plebse burger te kunnen ervaren, dan met games. Daarom heb ik eens drie royale games op een rijtje gezet waarin je zelf de koning speelt!

onbekend

King's Quest

Of het daadwerkelijk de allereerste game ooit was waarin je zelf een koning speelt weet ik niet zeker, maar King's Quest is sowieso de meest bekende gamereeks waarin je royalty speelt. Vrijwel alle delen draaien om King Graham, die eerst begint als nobele ridder. De eerste King's Quest game kwam uit in 1983 en was ontwikkeld door de geweldige Sierra studio. Dit werd uiteindelijk een gigantisch succesvolle serie, waarbij er nog 7 vervolgen zouden komen, met als laatste deel King's Quest VIII in 1998. Helaas bestaat Sierra niet meer, maar is de serie een paar jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen door de studio 'The Odd Gentlemen', een studio die als doel heeft Sierra te doen herrijzen. Kroontje af voor deze heren. Zijne majesteit Rudy heeft er een review over gepend.

onbekend

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Dit is de meest recente titel in deze drie van die, waarbij developer Level-5 samen met de geniale animatiestudio Ghibli weer een kroonjuweeltje heeft gemaakt. Hierbij speel je koning Evan Pettiwhisker Tildrum, die het bepaald allemaal niet voor de wind gaat. Er is een coup op de troon en het hele koninkrijk moet vanaf de grond af aan worden opgebouwd. Pech voor Koning Evan, maar dikke pret voor ons als speler natuurlijk. Het nieuwe koninkrijk dat Evan opbouwt noemt hij overigens Evermore. Zou het een referentie zijn naar de Squaresoft klassieker Secret of Evermore? Wil je meer details over deze game, lees dan de overtuigende review van collega Rebecca!

onbekend

Final Fantasy XV

Ik had het niet meer verwacht dat ik ooit nog het oude Squaresoft gevoel zou hebben, noch dat dit zou gebeuren bij een titel die op alle vlakken gemoderniseerd en verwesterd is. In Final Fantasy XV speel je Noctis Lucis Caelum, een prins die koning wordt doordat zijn vader wordt belazerd en vermoord door de koning van een ander koninkrijk dat heel de wereld wilt overnemen. Met je hechte crew van drie knok- en eetbuddies vecht je een lange, bittere weg terug naar de troon en de vrijheid van je volk. Met allerlei royale updates is de game inmiddels twee keer zo groot, en dus nog meer de moeite waard geworden. Collega Davy heeft er een uitgebreide review over geschreven.

onbekend

Weten jullie nog meer games waarbij je zelf in de dure en gewichtige schoenen van een koning staat? Laat het weten in de comments, en nog een fijne Koningsdag iedereen!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?