Drie van die: Games waarin je nog wel gas mag geven

Geplaatst: 16 maart 2020 12:00
-

Doen jullie ook mee aan het evenement van TopGear Nederland: Nog één keer extra sip overdag 130 rijden met grafmuziek op? Tja, nu iedereen thuis moet werken in Brabant hebben we er hier in ieder geval wel de gelegenheid voor. Maar even serieus, gas geven gaat hem niet meer worden vanaf vandaag, dus gaan we ons maar verdiepen in een aantal games waarin je wel nog gewoon lekker zoveel gas mag geven als je maar wil. Misschien dat ik dan even kan vergeten dat de T5 motor van mijn Volvo niet meer veel nut heeft in Nederland.

onbekend

Grand Theft Auto V

Mogen, mogen, niet alles mag, maar dat betekent niet dat je het niet gewoon moet doen. Dat is zo’n beetje het motto van GTA op elk gebied, dus ook op het gebied van gas geven. Politie achter je aan? Dan gewoon nog meer gas geven. Kan allemaal. Netjes rijden in deze game is een grotere uitdaging dan als een maniak rijden. Maar ja, als je een Hillbilly bent die soms in jurken rondloopt na een avond te veel zuipen, zullen mensen ook niet veel anders van je verwachten. En zeg nou zelf: als jij op een lege weg door de woestijn rijdt, hou jij je dan aan de snelheidslimiet? Als er überhaupt al een limiet is.

Als je zo veel geld hebt dat je compleet een eigen auto kunt samenstellen, hoort daar natuurlijk snelheid bij. Want waarom zou je een auto maken die er enorm snel uitziet, maar rijdt als een Fiat Multipla? Dan kun je nog beter een auto hebben die er uitziet als een Multipla, maar rijdt als een Porsche of een Mercedes. Dat lijkt me echt geweldig, een Multipla met 300 pk. Maar goed, ik dwaal af. De stoplichten in GTA zijn eigenlijk alleen maar decoratie, want wie kijkt er nou echt naar? Dus, wanneer je weer eens op zo’n 100-weg rijdt die ooit een 130-weg was, hou maar in gedachten dat je als je thuiskomt jouw frustraties eruit kan rijden op de virtuele wegen in GTA.

onbekend

Mario Kart

Heb jij dat ook wel eens, dat je een bananenschil op de weg ziet liggen en er niet overheen durft te rijden? Nee, ik ook niet, maar dat komt omdat ik ook nog nooit een bananenschil op de weg heb zien liggen. Anders zou ik hem waarschijnlijk wel ontwijken, uit macht der gewoonte. Dat komt omdat ik misschien iets teveel uurtjes heb gestopt in Mario Kart. Snelheidslimiet? In de wereld van Mario weten ze niet wat dat is. Ze scheuren over allerlei gevaarlijke tracks, duwen elkaar van de baan en gooien bommen en vliegende schilden naar elkaar. Klinkt best heftig, maar niet zo heftig als de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur.

Op welke Nintendo-console je ze ook speelt, de Mario Kart-games zijn en blijven goud. Mijn persoonlijke favoriet blijft Mario Kart Double Dash op de GameCube. Dat was mijn eerste aanraking met totale chaos als kind. Toen dacht ik nog dat chaos een leuk en positief ding was. Nou, dat beeld is inmiddels wel veranderd. Helaas kun je chaos in het echte leven niet oplossen door bananenschillen naar mensen te gooien, daar kwam ik snel genoeg achter. Mijn wiskunde docent was daar overigens niet heel blij mee. Misschien moeten ze de wegen waar je 100 mag, veranderen in een soort Rainbow Roads, dan kiezen mensen er zelf wel voor om langzamer te rijden.

Spongebob Squarepants The Movie

Oké, ik geef toe dat dit niet de meest voor de hand liggende keuze is als het gaat om games waarin je lekker gas mag geven, maar Need For Speed en Forza kennen we allemaal onderhand wel, toch? Deze game ligt mij dicht bij het hart en ik kan er regelmatig nog steeds enorm van genieten, als ik mijn dierbare GameCube weer eens aanzet. En wat is er nou beter dan rondscheuren in een uit de kluiten gewassen hamburger? Gelden de verkeersregels daar überhaupt wel voor? Als er al verkeersregels zijn onder water. Misschien dat David Hasselhoff het wel weet.

Als jij je begeeft in een wereld met barren waar je in elkaar wordt geslagen als je bellen blaast of over Pel de Pinda zingt, of waar er enorme monsters achter je aan zitten die je lokken met ijsjes, dan moet je wel goed gas geven. Het is een kwestie van leven of dood. Als je naar Schelpstad rijdt, door een vallei vol met opgestapelde schedels, dan ga je toch niet aan snelheidslimieten denken? Ik ben benieuwd of onze premier netjes 100 kilometer per uur zou blijven rijden als hij wordt achtervolgd door een huurmoordenaar met de angstaanjagende naam ‘Dennis’.

Dat was mijn top drie van games waarin je flink gas mag geven. Ben ik er één vergeten? Dan hoor ik dat graag, want als er iemand gefrustreerd raakt van de snelheidsverlaging, dan ben ik het wel. Af en toe lekker door rijden hoort er gewoon bij. Maar goed, dat is mijn mening. Als jullie mij even willen excuseren, ga ik alvast mijn tripje naar Zandvoort regelen, anders wordt Karel dadelijk nog lui. Ja, Karel is mijn auto, of eigenlijk Kärel, want dat klinkt meer als een Zweedse naam. Ik ben gewoon erg gesteld op mijn ouwe bak, oké?

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord