Drie van die: Gamevervolgen die ik graag zou zien

Geplaatst: 12 april 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Door de jaren heen heb ik vele games gespeeld, waarvan een hoop een vervolg kregen. Toch zijn er ook genoeg games die nooit een vervolg hebben gekregen of al heel lang niets meer van zich hebben laten horen. Hieronder bespreek ik drie games waar ik graag een vervolg van zou zien, maar waarover ik twijfel of deze er ooit zullen komen.

Freedom Fighters 2

Na twee Hitman-games wilde ontwikkelaar IO Interactive even wat anders en kwam het in 2003 met Freedom Fighters. In deze third-person shooter vallen de Russen de Verenigde Staten aan en ze weten het land vrij snel te bezetten. De New Yorkse loodgieter Christopher Stone weet tijdens de aanval te ontkomen en verbergt zich in de riolen waar hij het verzet gaat leiden. Freedom Fighters was een leuke shooter met strategische elementen waarin je door middel van simpele commando's verzetstrijders bevelen kunt geven. Het interessantste aan de game waren echter de hoofdstukken die uit meerder levels bestonden. De volgorde kon je zelf bepalen, wat zorgde voor een tactisch element. Als je in een level last had van een Russische helikopter was het mogelijk om in een ander level het helikopterplatform op te blazen. Dit constante switchen tussen de grote open levels en het wisselen van de seizoenen maakte Freedom Fighters zeer origineel. Ik hoop dat er ooit een vervolg mag komen, die voortborduurt op deze gameplay en nieuwe elementen introduceert.

No One Lives Forever 3

Monolith Productions is de laatste jaren succesvol met games als FEAR en Middle-earth: Shadow of Mordor. Ik leerde de ontwikkelaar echter kennen door de spionagegames No One Lives Forever 1 en 2. In deze games kruip je in de huid van de voormalig inbreekster Cate Archer, die nu werkt voor de Britse geheime dienst UNITY en het opneemt tegen de slechte organisatie H.A.R.M. Beide games waren doorspekt met humor en haalde de inspiratie uit de vroege James Bond-films. De games bevatten open levels en de mogelijkheid om te kiezen voor stealth en actie of een combinatie daarvan. In deze tijd waarin games als Dishonored zeer populair zijn, zou No One Lives Forever 3 dan ook niet misstaan. Het wordt dan ook eens tijd dat Monolith Productions terugkeert naar deze serie en een nieuwe generatie kennis laat maken met Cate Archer.

Medal of Honor: Behind Enemy Lines

Medal of Honor was een zeer toffe serie, die echter na het succes van Call of Duty de verkeerde kant is opgegaan. Na de twee laatste delen, die zich in de moderne tijd afspelen, heeft Electronic Arts naar mijn mening de serie de nek omgedraaid. De eerste twee games voor de PSOne waren goed, maar vooral Medal of Honor: Frontline en Allied Assault hebben de serie destijds zo populair gemaakt. Wat ik zo geweldig aan Medal of Honor vond, waren de missies waarin je achter vijandelijk linies moest spioneren en saboteren. Wie herinnert zich niet de missies uit Frontline die zich afspeelde in Nederland? Ook de missie uit Allied Assault waarin je als luitenant Mike Powell een U-boot moest vernietigen terwijl je verkleed was als Duitse officier zal me altijd bijblijven. Als EA de serie ooit nog nieuw leven wil inblazen, moet het zich hier op focussen en er geen schiettent van maken, die hebben we al met Call of Duty.

Van welke games zouden jullie een vervolg willen zien? Laat het ons hieronder weten.

Lees meer