Drie van die: Gamewereld changers

In twaalf jaar tijd zijn er heel wat grote gamewereld changers geweest. Van HD-games tot 4K-gaming en van motion control tot 3D-games. Maar hoe maak je nu een keuze uit al die dingen die onze mooie wereld zo hebben verrijkt? Dat is nog heel lastig kan ik jullie vertellen. Toch zijn er drie van die veranderingen geweest waarvan ik denk dat ze echt wel gamewereld changers zijn. Heb jij nou andere gamewereld changers? Laat het dan hieronder weten.

Nintendo Wii

Tijdens de E3 van 2004 maakte Nintendo hun nieuwe console wereldkundig nadat het een jaar terug al wat werd geteased. Na deze grote bekendmaking duurde het nog ruim een jaar voordat de console in de Europese winkels lag. Revolutionair was uiteraard de controller. De Wii-controller werkt met motion control en dat was destijds een ware revolutie. De nieuwe controller had zowel voor- als tegenstanders doordat men zo verknocht was aan het oude principe van een controller. Toch zagen Microsoft en Sony ook wel heil in motion controls en zo werden de PlayStation Move en Microsoft Kinect in het leven gebracht.

Virtual Reality

Als je kijkt naar wat op dit moment helemaal hot is in de gamewereld, dan is het zonder twijfel Virtual Reality. Op veel verschillende manieren proberen ontwikkelaars en uitgevers hun games een extra dimensie mee te geven door gebruik te maken van Virtual Reality. Sony heeft natuurlijk de PlayStation VR uitgebracht en hiervoor komen zelfs exclusieve titels uit. De meest bekende en populaire VR-game is toch wel Resident Evil 7. Maar ook mobiele games zijn steeds vaker speelbaar met een VR-bril. Waar je voor de PlayStation VR een flinke smak geld moet neerleggen, zijn er op de mobiel goedkopere of gratis versies beschikbaar. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat de games op het gebied van kwaliteit flink inleveren. Onze verwachting is dat we nog lang niet klaar zijn met VR.

Nintendo 3DS

Tijdens de E3 van 2010 zat iedereen op het puntje van zijn stoel voor de nieuwe handheld van Nintendo. De opvolger van de immens populaire DS en DSi moet van goede huize komen om zijn voorganger te overtreffen. Het lukt, want de Nintendo 3DS wordt gelanceerd met een heus 3D-scherm, en dat zonder een speciale bril te gebruiken. Het 3D-effect heeft veel weg van het kijkdooseffect, maar werkt subliem. Met ruim 65.3 miljoen verkochte exemplaren kunnen we toch wel spreken van een gamewereld changer. Ook de broertjes, de 3DS XL, 2DS, New 3DS en New 3DS XL, zijn regelrechte verkoopsuccessen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?