Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Geslaagde toevoegingen in Assassin's Creed Origins

Geplaatst: 1 november 2017 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Afgelopen week was een heerlijk weekje voor gamers. Niet alleen verschenen Super Mario Odyssey en Wolfenstein II: The New Colossus op 27 oktober. Ook Assassin's Creed maakte met Assassin's Creed Origins na een jaartje afwezigheid een uitstekende comeback. De game zit vol vernieuwingen, waarbij een groot deel al getest is in andere Ubisoft-franchises. Ikzelf ben nog niet klaar met de game en reis nog vol goede moed door de zandvlaktes van het Oude Egypte. Egypte mag dan wel oud zijn, maar de game is dat zeker niet. Daarom presenteer ik mijn top 3 vernieuwingen in Assassin's Creed Origins.

3. Uitgebreide questlog en quests

Ik heb vast wel eens een keer op het internet verklapt dat ik helemaal klaar met Assassin's Creed was. De games voelden repetitief aan en als ik nog één keer iemand moest afluisteren, deed ik een leap of faith tegen het beton aan. Godzijdank bevat Assassin's Creed Origins veel meer variatie. De zijmissies zijn veelal beter dan de hoofdmissies en het voelt dan ook nooit als een klusje om iets te doen voor een van de minder bedeelde inwoners van Egypte. Problemen worden echter nooit politiek opgelost door een goede meeting om tafel. Dat gezegd hebbende moet ik toegeven dat een pijl in de nek ook volstaat. Daarbij krijg je dermate veel zijmissies dat het bijhouden hiervan onmogelijk is. Gelukkig komt daar de questlog bij kijken. Deze registreert de quest, de voortgang en het aangeraden level. Zo is alles te spelen op je eigen gemak. Heb jij weleens een soldaat van level vijf afgetuigd met een assassin van level 35? Bij dezen zeg ik: Doen!

2. Fly like an eagle

De omgevingen in Assassin's Creed Origins zijn ontzettend mooi weggezet. De game ademt Egypte. Van de gigantische uitgestrekte vlaktes, de imposante woestijnduinen, de mysterieuze piramides, tot de weelderige oases. Iedere omgeving heeft weer wat anders te bieden. Een bloeiende natuur resulteert in exotische dieren, zoals: krokodillen, nijlpaarden en jaguars, terwijl de woestijn enkel ruimte biedt voor gieren, hyena's en hallucinaties. Waar we voorheen de omgeving scanden met de eagle vision, kruipen we dit keer daadwerkelijk in de verenmantel van Senu de adelaar. Een omgeving scannen was nog nooit zo makkelijk en je gebruikt deze functie dan ook erg vaak. Waar kan ik die huiden vinden voor het craften van een item, waar is mijn objective, of waar begeven de soldaten zich? Geen probleem, Senu's got your back!

1. Bijlen, zwaarden, speren, schilden, dolken, bogen en ga zo maar door

Het wapenaanbod in deze game is gigantisch. Dankzij het levelen blijf je van wapen wisselen, tenzij je een flinke duit aftikt voor het meelevelen van je favoriete wapen. De variatie is echter ook van belang. Vecht je liever met een zwaar wapen die je log om je heen slingert, of ga je voor een snelle speer? Die keuze ligt bij jou. Daarbij zijn er verschillende gradaties. Een common wapen is voor losers, en een zeldzaam wapen is eigenlijk ook een beetje voor het plebs. Nee, wij gaan voor epic, baby! Als het niet goud is, vecht ik liever met mijn vuisten. Epic wapens bieden bepaalde perks die de andere gradaties niet bieden. Richt bijvoorbeeld schade aan met bloedingen of gif, of steek de vijand in de hens met een in de brand staande pijl. Sommige wapens zijn echter ook op zijn Oud Egyptisch vervloekt. Het kost je de helft van je levensbalk, maar de power is immens. Oh, de power.

Het is je vast niet ontgaan, maar ik vind de game onwijs goed. Hij is niet perfect, maar met een beetje knijpen met de oogleden, kijk je zo door al die vervloekte scarabeeën (bugs, get it?) heen. Wat is jouw favoriete toevoeging in Assassin's Creed Origins? Of ben je van mening dat Ubisoft best nog een jaartje had kunnen wachten? Laat het vooral weten in de reacties!

Het gebruikte beeldmateriaal in dit artikel is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer