Drie van die: Geweldige easter eggs in gaming

Geplaatst:
Aangepast: 1 april 2024 14:24

Het is eindelijk weer zover. Pasen is aangebroken en het is eindelijk tijd om weer op zoek te gaan naar wat easter eggs. Als volwassen man zijnde is dat natuurlijk een beetje raar, maar sleep er een klein neefje bij de haren bij en het mag allemaal. Dat je de helft van de verstopte eitjes uiteindelijk pas na een paar jaar tegenkomt is bijzaak. Zie het als een soort appeltje voor de dorst. Ook digitaal ben ik weer op zoek gegaan naar wat leuke easter eggs. Ik ben er flink wat tegengekomen, maar deze drie lieten mij even giechelen.

Jill’s Sandwiches – Dead Rising

Horror is niet direct mijn ding, maar classics zoals Resident Evil moet iedereen weleens gespeeld hebben. Hoewel ik niets met griezelen van doen wil hebben, kunnen games zoals Dead Rising mij dan weer uitstekend vermaken. Het nodeloze geweld, de gruwelijke wapens en de hilarische puns spelen ideaal in op mijn smaak. De game zit natuurlijk boordevol easter eggs, maar toen ik de broodjeszaak ‘Jill’s Sandwiches’ tegenkwam, moest ik toch wel even terug denken aan misschien wel de meest cringy (maar lachwekkende) scene van Resident Evil.

onbekend

Carbonite Jar Jar Binks – Star Wars – The Force Unleashed

Star Wars is een legendarische franchise. Hate it or love it, iedereen kent Darth Vader en Luke Skywalker. Ik als groot fan van de serie ben blij met alles wat ik krijg, maar de eerste drie episodes waren nou niet bepaald geweldig. Politiek, stom gezwijmel en de vervelende sidekick; Jar Jar Binks wisten de sfeer van de legendarische space opera eigenhandig de nek om te draaien. Me sa no sa like him. Met mij meerdere, zo lijkt het ontwikkelteam van Star Wars: The Force Unleashed in ieder geval geen liefde te dragen voor de kwakkelende kluns. Jar Jar Binks in Carbonite? Precies, dat is hoe ik hem het liefste zie.

De meest sarcastische commentator ooit - Wave Race: Blue Storm

Wave Race heb ik helemaal kapot gespeeld op de Nintendo 64, maar opvallend genoeg sloop de release van Wave Race: Blue Storm helemaal aan mij voorbij. Niet lang overigens want voor ik het wist draaide het kleine schijfje in mijn GameCube rond. Ik heb de game genoeg gespeeld, maar dezelfde status als de Nintendo 64-versie wist deze niet te halen. Toch is de game onvergetelijk gebleken. Misschien is het meer een cheat, maar door een bepaalde input in te voeren, veranderde de commentator in de grootste eikel aller tijden. Easter Egg of niet, I love it!

Dat waren drie van die geweldige Easter Eggs. Welke easter egg zoek jij deze Pasen? Zijn het toch de chocolade eitjes, of ga je op zoek naar een legendarische easter egg in je favoriete game?

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord