Drie van die: Goede mannelijke stemacteurs

Laatst heeft Kees een Drie van die-artikel geschreven met als onderwerp games met bekende acteurs. Deze acteurs zijn al bekend vanwege hun glansrijke filmcarrières. Maar hoe zit het met de acteurs die met name als beroep stemmen inspreken?

Troy Baker

Deze acteur is zelf ook een echte gamer en nog niet eens zo heel lang bezig in de videogame-acteerbusiness. Het is al wel iemand die absoluut niet meer is weg te denken van de voice-acting-elite. Troy is oorspronkelijk een muzikant die niet genoeg aan de bak wist te komen (voor mij erg herkenbaar) en dit acteren er maar naast ging doen. Johnny Depp-fans gillen nu dat hun quirky favorite pretty man dit ook deed, en dat klopt inderdaad (en ja, ik ben zelf ook fan). Net als iedereen is hij begonnen met kleine rolletjes in kleine games, maar inmiddels heeft meneer Baker onder andere de volgende rollen vertolkt:

- Booker DeWitt - BioShock Infinite
- The Joker - Batman: Arkham Origins en de aankomende Arkham Knight
- Joel - The Last of Us (plus motion cap)
- Delsin Rowe - inFAMOUS: Second Son (plus motion cap en in zijn gelijkenis gemaakt)
- Ocelot - Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
- Pagan Min - Far Cry 4

onbekend

Nolan North

Deze erg sympathieke en grappige voice-acteur heeft inmiddels een sterrenstatus behaald in de game-industrie en wordt door velen, waaronder Troy Baker, ook omschreven als hun grote voorbeeld. Dit is ook absoluut niet onterecht. Nolan is qua verschillende stemmen ook een echte meester, waar alleen mensen als Maurice LaMarche (voice-acting-giant), Dee Bradley Baker (voice-acting-titan) en Frank Welker (the voice-acting-God) aan kunnen tippen. Zoek ze op IMDb maar eens op (bereid je voor op veel scrollwerk, pas op voor RSI!), dat wordt vast nog een latere Drie van die. Nolan North kwam bij mijzelf onder de aandacht met zijn acteerwerk met eigen stem, omdat ik een aantal games achter elkaar speelde waarvan hij de hoofdpersoon insprak. Ik bleek hem al heel vaak te hebben gehoord, maar de man is zo'n kameleon dat je hem niet herkent. Het irriteerde mij destijds ook dat je hem zoveel hoorde. Deze periode (rond 2009-2010) was ook volgens Nolan zelf vervelend, want men type-castte hem voortdurend in hoofdrollen met zijn natuurlijke (Nathan Fillion-stijl humoristische upbeat) stem. Een greep uit zijn gigantische werk:

- The Penguin + nog veel meer - Batman: Arkham-games
- Space Core/Adventure Core/Fact Core - Portal 2
- Desmond Miles - Assassin's Creed
- Deadpool - Deadpool
- Nathan Drake - Uncharted-serie (plus motion cap en gelijkenis)
- David - The Last of Us (motion cap en grimmigheid)

onbekend

Simon Templeman

Een classy Britse acteur die met zijn natuurlijke prachtstem al gelijk iedereen aan zijn voeten krijgt. Al meerdere malen heb ik loftrompetten over de Gameliner.nl-site laten schallen aangaande deze stemacteur. De man is al vanaf de eerste Legacy of Kain-game mijn favoriete stemacteur, waarbij hij zijn unieke diepe theatrale Britse stem heeft verleend aan Kain. Ook al is zijn bereik beperkt qua verschillende stemmen, de manier waarop hij acteert maakt zelfs een PS1 grafisch gegenereerd pannenkoekje geloofwaardig klinken. De beste acteur heeft in de (helaas maar twee seizoenen durende) comedyserie The Neighbors ook nog eens laten zien dat hij bijzonder grappig kan zijn, dus ik stel voor dat hij eens een keer niet getype-cast wordt als slechterik of grimbaard. Na zijn televisierol krijgt hij nu meer filmrollen, maar gelukkig blijft hij nog altijd werkzaam als stemacteur en heeft hij onlangs nog een stem gedaan in Wolfenstein: The New Order. Daarnaast heeft hij onder andere nog gedaan:

- Jacob Danik - Dead Space 3 (plus gelijkenis)
- Gabriel Roman - Uncharted: Drake's Fortune
- Kain - Legacy of Kain-games
- Khamazandu + nog veel meer - Kingdoms of Amalur: Reckoning
- Loghain Mac Tir - Dragon Age: Origins
- Haedrig Eamon the Blacksmith - Diablo III

onbekend

Volgende keer pak ik drie vrouwelijke stemacteurs, waarvan we ook een paar titanen hebben in de game-industrie. Welke ingesproken en gespeelde rollen in games zijn jullie favorieten, en welke acteurs zijn je favoriet? Laat het hieronder weten!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?