Drie van die: Grootste anticlimaxen in Game of Thrones aflevering 8-5

Met nog maar één aflevering te gaan, zijn we inmiddels bijna aan het einde van Game of Thrones. De voorlaatste aflevering is dan ook zeker een spectaculaire aflevering, die veel verhaallijnen van verschillende personages heeft afgesloten. Toch betrapte ik mezelf er tijdens het kijken van de vijfde aflevering steeds weer op dat ik bij sommige gebeurtenissen het gevoel had dat er wat pit of wat drama miste. Daarom wil ik het even met je hebben over de drie grootste anticlimaxen in de aflevering van deze week. Spoiler warning, je kent het inmiddels wel.

onbekendBron: HBO

The Golden Company?

In de eerste aflevering van het achste seizoen zien we hoe Euron The Golden Company voor Cersei heeft meegenomen uit Essos. Dit enorme leger aan huurlingen bestaat uit zo'n twintigduizend soldaten en tweeduizend paarden. Cersei was ervan overtuigd dat ze met het Lannister-leger en The Golden Company de strijd tegen Daenerys zou winnen. Wanneer het echter tijd was voor dit epische gevecht, kwam Daenerys van achteren op de rug van Drogon aangevlogen, blies de muur van King's Landing op en brandde het hele leger af in enkele seconden. Dit enorme ingehuurde leger heeft dus niet eens de kans gekregen om te vechten. Zelf zou ik het heel tof hebben gevonden om The Golden Company te zien vechten tegen de Unsullied. Beide legers uit Essos bestaan uit goed getrainde en dodelijke vechters. Dit zou voor een zeer vermakelijk gevecht hebben gezorgd, zeker als Cersei ook nog haar olifanten had gehad...

onbekendBron: HBO

Jamie vs Euron

Tegen het einde van de aflevering zien we hoe Jamie via een geheime weg de Red Keep binnen probeert te komen om Cersei te redden. Hier wordt hij opgewacht door Euron, die daar hoogstwaarschijnlijk is aangespoeld, nadat Daenerys een enorme Dracarys op zijn Iron Fleet had gepleurd. Jamie en Euron raken in een gevecht waarbij Jamie flink gewond raakt, maar uiteindelijk Euron toch weet te doden. Dit hele gevecht duurt nog geen drie minuten en al die tijd heeft Euron het er eigenlijk alleen maar over dat hij Cersei had gepaald. Persoonlijk had ik het interessanter gevonden als er wat meer interactie tussen de twee zou zijn. Euron dacht al die tijd namelijk nog steeds dat de baby van Cersei van hem is, terwijl Jamie eigenlijk de vader is. Wanneer dit uit zou komen, gaf het hen allebei een extra reden om de ander aan te vallen en zou het ook voor een iets interessantere dialoog hebben gezorgd.

onbekendBron: HBO

RIP Cersei

Aan het einde van de aflevering zien we hoe Jamie, na zijn gevecht met Euron, aankomt in Maegor's Holdfast. Cersei was daar ook naartoe gevlucht en samen proberen ze uit King's Landing te ontsnappen, zoals Tyrion dat aan Jamie had voorgesteld. Helaas zijn alle geheime uitgangen geblokkeerd door al het puin dat naar beneden is gekomen gedurende de aanval van Daenerys, waardoor de twee niet kunnen ontsnappen. De twee omhelzen elkaar en sterven uiteindelijk in elkaars armen doordat het plafond op hen neerstort. Hoewel het een mooie afsluiter voor beide personages is om in elkaars armen te sterven, had ik eerlijk gezegd wel meer verwacht van de dood van Cersei. Cersei was vanaf de eerste aflevering al een grote schurk die ontzettend vastberaden, zelfverzekerd en onbevreesd was. In deze aflevering had ze echter geen schijn van kans toen Daenerys besloot heel King's Landing plat te branden. Ik had graag gezien dat Cersei op z'n minst terug had gevochten, zij het met haar leger of een ander gek plan dat ze had verzonnen.

onbekendBron: HBO

Ondanks al deze anticlimactische momenten was de voorlaatste aflevering van Game of Thrones zeker geen slechte aflevering. Zo zagen we hoe Daenerys in de Mad Queen veranderde en iedereen in King's Landing voorzag van een gezonde dosis Dracarys. Daarnaast kregen we ook eindelijk Cleganebowl te zien, waarbij de broers Sandor en Gregor Clegane het tegen elkaar opnamen. Wat was jouw favoriete moment uit deze aflevering?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?