Drie van die: Handige tips voor Horizon Zero Dawn nieuwkomers

Vanaf morgen kunnen alle PlayStation 4-bezitters aan de slag met Horizon Zero Dawn. Ikzelf ben al een aantal weken met de game bezig, en nog altijd ben ik lyrisch. Ik raak er letterlijk niet over uitgeluld. Aloy is een heerlijke hoofdrolspeelster, de gameplay is ijzersterk en de wereld is één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Om jullie alvast op weg te helpen, geef ik in onderstaand artikel een drietal tips die je op weg helpen om de ultieme jaagster te worden.

Tip 1: Verzamel alles dat los en vast zit

Verzamelen is een groot onderdeel van Horizon Zero Dawn. De wereld ligt vol met collectables en speciale voorwerpen. Deze dingen zijn echter totaal niet belangrijk. Waar je je echt op moet focussen zijn de mechanische onderdelen, geneeskundige planten en de te bejagen dieren. Jullie willen niet weten hoe vaak de medicijnbuidel mijn hachje heeft gered. Daarbij zijn er niet alleen mechanische wezens die de wereld van Horizon Zero Dawn bewandelen, maar ook vosjes, zwijnen en kalkoenen. Door hier op te jagen, bemachtig je stukken vlees, huid en botten waar je weer dingen van kunt craften, zoals grotere buidels en potions.

onbekend

Tip 2: Investeer upgradepunten niet direct, maar spaar ze op

I know, het druist tegen alle principes in, maar soms is het beter om even te wachten met het investeren van upgradepunten. Aloy verdient tijdens haar avontuur experiencepunten waardoor ze levels omhoog gaat. Wanneer een nieuw level wordt bereikt, krijg je een vaardigheidspunt. Deze punten zijn te investeren middels de skill tree. De eerste tier kost je slechts één punt, maar de derde en vierde tier kosten je drie punten. Het is logisch dat deze latere tiers meer lucratieve skills opleveren. Soms is het dus verstandig om te sparen en dan een vette skill aan te schaffen.

onbekend

Tip 3: Verkoop onnodige rotzooi

Ik kwam er pas vrij laat achter in de game, mede dankzij tip 1, maar op een gegeven moment heb je best veel spullen die je nooit gebruikt. Door deze aan één van de handelaren te verkopen, is het mogelijk om erg veel scherven (de valuta van Horizon Zero Dawn) te verdienen. Waar ik eerst echt aan het sparen was voor nieuwe outfits en wapens, was ik ineens de best geklede jaagster van het land. Als je de eerste tip naleeft, ben je al snel de fashionqueen van de stam. De wapens en outfits veranderen niet alleen de looks van Aloy, maar ook de verdediging en power. Een goede investering dus!

onbekend

Het mooie van Horizon Zero Dawn is dat je bovenstaande tips helemaal niet na hoeft te leven. Jij maakt je eigen avontuur, maar ik raad je aan om toch bovenstaand advies in acht te nemen. Ben jij al klaar voor dit brute avontuur, of ben je nog niet helemaal overtuigd? In deze review van Horizon Zero Dawn staat alles wat je moet weten.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?