Drie van die: Handige tips voordat je begint aan Ni No Kuni II

-

De dag waar fans van Ni No Kuni al maanden smachtend naar uitkijken is dan eindelijk aangebroken! Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is vanaf vandaag te spelen op de pc en PlayStation 4. Eerder deze week kon je al lezen over mijn ervaring in de enorme wereld van de game. Het tweede deel biedt je opnieuw een grote open wereld, kleurrijke personages, een buttload aan sidequests, dungeons en collectibles in alle soorten en maten aan. Met het enorme scala aan mogelijkheden die de game naar je toe gooit, is de kluts kwijtraken een hele reële optie. Met name nieuwkomers van de franchise, of misschien zelfs nieuwkomers van het JRPG-genre, gaan even de tijd nodig hebben om alles duidelijk te krijgen. Om je alvast een eindje op weg te helpen, lees je hieronder drie tips die van pas kunnen komen tijdens je avontuur.

Bewaar alle items die je vindt

Tijdens je avontuur ga je bergen en bergen aan items vinden. Sommige dingen zijn meteen handig en andere lijken compleet nutteloos (pebbles everywhere!). Dat items die je vindt in open wereld-games beter bewaard kunnen blijven is voor veel spelers een no-brainer, maar het spelverloop van Ni No Kuni II maakt dat het heel verleidelijk is om al die shit te verkopen. Het gebruiken van deze materialen kun je namelijk pas vanaf chapter 4 en dan heb je inmiddels al een uur of tien spelen erop zitten. Guilders, de currency ingame, liggen dan wel overal voor het oprapen, maar het is nooit genoeg. Zeker niet wanneer elke Merchant die je tegenkomt wel betere wapens en armor voor je team verkoopt. Het is in de eerste uren dan ook zeer verleidelijk om sommige items, waar je in het gunstigste geval al minstens 50 stuks van hebt gevonden, te verkopen in ruil voor dat felbegeerde wapen.

Ik adviseer je om niet voor de verleiding te vallen. Het lijkt misschien een goede deal, maar elk van die items ga je later heel dringend nodig hebben. En ja, zelfs wanneer je met 60 appels op zak loopt, heb je uiteindelijk nog lang niet genoeg, geloof mij. Het volk dat zich in jouw Kingdom vestigt, inhaleert die dingen zowat, waardoor je zo weer zonder zit. Neem daarnaast maar van mij aan dat die Merchants een goed pensioen proberen te regelen ten koste van jouw portemonnee. Dat toffe wapen dat je bij dat ene manneke kan kopen, vind je geheid tijdens het doorkruisen van de open wereld of een dungeon. Wapens groeien niet aan bomen? Oh jawel meneertje verkoper. De kunst is slechts om de juiste boom te zoeken. Niets wat een beetje verkennen niet kan verhelpen.

Check, check, dubbelcheck

Wanneer je lekker aan het spelen bent, vergeet je nog wel eens om stil te staan bij de andere acties die jouw aandacht vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van je wapens en armor. Tijdens het spelen worden de verschillende soorten gear nog net niet naar je toe gesmeten, waardoor je inventory al snel bestaat uit wapens en armor in alle soorten en maten. Maak er een gewoonte van om regelmatig te kijken of je personages nog wel uitgerust zijn met het beste dat je bezit. Mocht je hier nou totaal geen zin in hebben, kun je altijd nog kiezen voor de auto-optie. Dan is iedereen binnen een seconde weer voorzien van de beste optie en kun je er weer tegenaan.

Ook jouw eigen Kingdom vraagt om een frequente check-up. Het Kingdom breid je tijdens het spelen flink uit door het plaatsen van facilities en daar weer nieuwe inwoners aan te koppelen. Research is mogelijk om allerlei kekke dingen te unlocken. Research kost echter tijd en wanneer je iemand aan het werk zet, duurt het soms een tijdje voor het afgerond is. Ga af en toe kijken of het al klaar is, de resultaten zorgen namelijk in veel gevallen voor betere mogelijkheden en gameplay. Kortom, je bevolking wil best voor je werken, maar ze hebben flink wat aansturing nodig. Een regelmatig bezoekje van koning Evan is dan ook zeker gewenst.

Een notitieboekje is geen overbodige luxe

Deze tip is met name bedoeld voor de verzamelaars onder ons. De gamers die koste wat kost alles willen hebben. Tijdens je avonturen in de wereld van Ni No Kuni II kom je wel tig dingen tegen die je kunt verzamelen. De meeste items liggen voor het oprapen en kun je direct in de enorme broekzakken van Evan proppen. Dit geldt echter niet voor elk item. Met name de speciale stenen die je een voorwerp moet geven in ruil voor een nieuwe Higgledy, zorgen ervoor dat je later terug moet komen wil je hem echt hebben. Nu is de map enorm en je hebt geen mogelijkheid om een pinpoint neer te zetten. Wil je hem niet vergeten, raad ik aan om even kort op te schrijven waar dat ding zich bevindt. Hetzelfde kun je doen wanneer je tijdens het exploren een gebied of dungeon tegenkomt die ver boven je huidige level is. Een simpele notitie scheelt je een hele hoop frustratie wanneer je later besluit terug te willen.

Zo, daar heb je ze! Ik zou een boekwerk kunnen schrijven na de tientallen uren die ik ondertussen al in de game heb gepropt (I might have a problem), maar ik hou het bij deze drie. Handige tips om in je achterhoofd te houden wanneer je begint met spelen. Het leukste is natuurlijk ook om de meeste dingen zelf te ontdekken. Ga vooral lekker op verkenningstocht en schroom niet om totaal de andere kant op te gaan in plaats van altijd de pijl te volgen. Heel veel speelplezier!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Ontwikkelaar:

Level-5

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

23 maart 2018

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
NSW