Drie van die: Hartverwarmende momenten in Game of Thrones aflevering 8-2

Geplaatst: 25 april 2019 10:00

De tweede aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones zit er alweer op. We weten inmiddels dat de volgende aflevering een enorme strijd tegen de White Walkers voor ons in petto heeft, waarbij er een grote kans is dat onze favoriete personages het niet zullen overleven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat, spoiler warning, aflevering 2 vol zit met hartverwarmende momenten en emotionele interacties tussen de bekende personages. Het is immers misschien wel de laatste nacht dat ze nog zullen leven. Voordat de grote strijd volgende week losbarst, is het dus even tijd om terug te blikken op de meest hartverwarmende momenten uit Game of Thrones aflevering 8-2.

onbekend

Knight of the Seven Kingdoms

De tweede aflevering van Game of Thrones is getiteld 'A Knight of the Seven Kingdoms.' Het eerste hartverwarmende moment waar ik het met je over wil hebben, is dan ook het moment waarop Brienne geridderd wordt door Jamie. Aan het einde van de avond bevinden de verschillende personages zich voor de open haard en wordt er een beetje slap gekletst over wat ze allemaal hebben meegemaakt. Wanneer het dan over Brienne gaat, merkt Tormund op dat ze niet als ridder aangesproken wordt met de titel "Sir". Ze geeft dan aan dat ze geen ridder is, omdat ze een vrouw is en vrouwen niet geridderd kunnen worden. Tormund maakt dan vervolgens de grap dat hij haar wel tien keer zou ridderen als hij een koning zou zijn. Op dat moment merkt Jamie op dat je daar geen koning voor hoeft te zijn, maar dat een ridder iemand anders ook kan ridderen. Wat volgt is een intieme en hartverwarmende scène waarin Brienne geridderd wordt door Jamie terwijl Tormund, Podrick, Tyrion en Davos toekijken.

onbekend

And now our watch begins

Halverwege de aflevering zien we hoe Jon, Sam en Edd met z'n drieën op de kasteelmuren staan, aan de vooravond van het grote gevecht tegen de White Walkers. De drie leden van de Night's Watch hebben samen vaak de wacht gehouden op Castle Black bovenop de metershoge muur van ijs. Nadat Sam vertrokken was om een Maester te worden en Edd naar Last Hearth was vertrokken, zijn ze nu eindelijk weer samen. Ze hebben elkaar al een lange tijd niet gezien en maken grappen over hoe klein hun kans is om te overleven wanneer ze op Sam moeten rekenen om ze te helpen. Sam herinnert ze er dan even aan dat hij de eerste man is die een White Walker heeft gedood en dat hij echt wel dapper en sterk genoeg is om mee te vechten. Ook denken ze terug aan hoe het voor hen is begonnen, toen ze samen met hun makkers Grenn en Pyp net bij de Night's Watch waren gekomen. Het volk beschermen tegen de dreiging uit het noorden wordt nu echter wel een hele zware klus.

onbekend

The Stag and the Wolf

Ok, hartverwarmend is misschien niet het juiste woord om het volgende moment te omschrijven, maar bijzonder is het wel. Ik heb het dan natuurlijk over wat er gaande is tussen Arya en Gendry. De twee leerden elkaar kennen op weg naar Castle Black, na de onthoofding van Ned Stark, Arya's vader. In de vorige aflevering zagen we al hoe Arya en Gendry elkaar na jaren weer terugzagen. Arya is inmiddels een stuk ouder en is, na haar training met de Faceless Men, veranderd in een koelbloedige moordenaar. Gendry is daarentegen nog steeds een smid. Tegen het einde van aflevering 2 komt Arya de speer ophalen die zij door Gendry heeft laten maken. Vervolgens gaat het gesprek over wat er in de tussentijd met Gendry is gebeurd en verklapt hij aan Arya dat hij eigenlijk de bastaardzoon is van Robert Baratheon. Arya is hier een paar seconden door geschokt, maar gaat vervolgens gewoon verder met het gesprek. Ze geeft aan dat ze waarschijnlijk binnenkort allemaal zullen sterven en wil, voordat dat gebeurt, weten hoe het is om met een man naar bed te gaan. Wat volgt, is een scène die een beetje ongemakkelijk en een tikkeltje vreemd is. Ergens voelde ik echter wel een soort van blijdschap voor deze twee personages die elkaar eindelijk gevonden hebben. Toen koning Robert in de allereerste aflevering tegen Ned Stark zei dat hij hun families zou verenigen, bedoelde hij natuurlijk het huwelijk tussen Joffrey en Sansa. Na deze aflevering krijgt die uitspraak ineens een hele andere betekenis.

onbekend

De tweede aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones zat boordevol hartverwarmende momenten, emotionele interacties en ontroerende reünies. Natuurlijk mogen we ook Podrick en zijn prachtige stem niet vergeten, zien we hoe Sansa en Theon elkaar eindelijk weer terugzien, krijgt Jorah een bijzonder zwaard van Sam en zien we hoe een klein maar stoer meisje net zoals haar broers wil vechten tegen de White Walkers. Welke momenten uit deze aflevering vond jij het meest bijzonder?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord