Drie van die: Hilarische glitches in games

Geplaatst: 4 juli 2018 10:00
Aangepast: 3 februari 2019 20:47

De wereld van games zit vol met mooie en minder mooie dingen. Glitches in games zijn eigenlijk een beetje van beide. Natuurlijk is het flink huilen wanneer je een game breaking glitch tegenkomt en je niet verder kan. Toch zijn er ook glitches die enkel en alleen op de lachspieren werken. Daar zijn er tig van te vinden, maar ik koos er drie uit waar ik in ieder geval hard om gelachen heb. Nu nog hopen dat jij dezelfde humor hebt!De video's in dit artikel zijn niet van Gameliner zelf, alle credit gaat uit naar de originele eigenaren op YouTube.

Heavy Rain - Shaun!

Kleine waarschuwing: Dit stukje gaat om de laatste scene van de game. Heb je deze game nog op je wishlist staan, kun je hem dus beter even overslaan.Degene waarmee ik begin, is ook degene waar ik zelf het allerhardst om heb gelachen. Zelfs nu nog, na de zoveelste keer. De game in kwestie is Heavy Rain (de gratis titel binnen de PlayStation Plus line-up van juli). Tijdens een bepaald moment in de game zoekt de protagonist naar zijn zoon Shaun. Nu is het natuurlijk logisch dat je deze naam kan roepen terwijl je hem zoekt, maar dat het doorgaat wanneer je hem al hebt gevonden..? Nee, dat kan niet de bedoeling zijn geweest. Het gevolg is dat de beste papa door de gehele cutscene om zijn zoon kan schreeuwen en dat levert prachtige beelden op.

Goldeneye 007 - Get Down

Dit is een typisch gevalletje van een glitch die an sich niet erg bijzonder is, maar doordat het magische internet ermee vandoor gaat, wordt deze vanzelf fantastisch. De game in kwestie is Goldeneye 007, die in 1997 uitkwam voor de Nintendo 64. Nou zat er een klein dingetje in deze game, als je namelijk je console kantelde, dan besloten de personages allemaal de law of gravity te breken en spontaan spierspasmes te krijgen. Grappig, maar het werd pas leuk toen iemand besloot er een heel catchy liedje onder te zetten. Alvast sorry voor de slechte kwaliteit lieve mensen, maar het is het waard, geloof me.

Skate 3 - Alles

Als er een game in de wereld is die glitchy is, dan is het Skate 3 wel. Op het gebied van glitches is daadwerkelijk alles mogelijk in die game en tijdens mijn eigen opstart in de wereld van beginnend profskater kwam ik dan ook van alles tegen. Paaltjes, muren en zelfs hele skatebanen vormden een heus obstakel voor de knalgroene wieltjes onder mijn deck. Nu ben ik natuurlijk niet de enige die de meest weirde dingen tegenkwam en er zijn dan ook genoeg filmpjes van rare shit te vinden. De leukste is dan de compilatie waarin daadwerkelijk alles misgaat. Niet drinken en kijken people.

En? Kende je ze al of waren ze allemaal nieuw voor je? Heb je nog een toffe glitch om aan ons te tonen? Doe dat vooral, hebben wij ook weer iets nieuws om stuk om te gaan.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord