Drie van die: Hoofddeksels in gaming

Geplaatst: 16 mei 2018 10:00
Aangepast: 17 juni 2018 00:58

Met het mooie weer van de afgelopen paar dagen mogen we toch wel één ding vastellen: de lente is weer begonnen! De t-shirts en korte broeken kunnen weer uit de kast. Vergeet ook de zonnebrandcréme niet en wat dacht je van iets op je hoofd? Ja ja, met het zonnetje hoog in de lucht is het soms geen overbodige luxe om wat op je hoofd te zetten. Nu kun je gaan voor een simpele pet, maar wat dacht je van eens iets anders? Doe het op de manier zoals ze het in de gamewereld doen. Hieronder drie hoofddeksels die ontzettend bijzonder zijn.

Cappy, Super Mario Odyssey

Met onze vrolijke vriend Cappy heeft Nintendo goud in handen gehad. Cappy wordt namelijk de nieuwe metgezel van de loodgieter Mario in Super Mario Odyssey. Naast dat Cappy een prachtig hoofddeksel is voor Mario, heeft het ook de kracht om Mario in datgene te veranderen waar je hem naartoe gooit. Een dinosaurus? Geen probleem. Een grote steen of een kikker? Eveneens geen probleem. Cappy zorgt ervoor dat Mario allerlei nieuwe vormen kan aannemen en daarmee voor een hele nieuwe ervaring binnen de franchise. Verslavend werkt het ook nog eens, in het begin gooide ik de pet overal naartoe. Eens kijken wat er allemaal mogelijk was. Eén ding is duidelijk, na een eerste blik op de goed gestemde cap was ik al helemaal verkocht.

Ezlo, Zelda: The Minish Cap

Hoewel elke game binnen de The Legend of Zelda-franchise een heel eigen karakter heeft, zijn er toch enkele elementen die constant hetzelfde blijven. Eén daarvan is het hebben van een compagnon die je de hele tijd irritant vertelt welke kant je op moet of dat je moet uitkijken (Navi, ik kijk naar jou). In The Minish Cap is dat Ezlo. De welbekende groene muts van Link wordt vervangen door deze groene knakker en het is nogal een bijzondere. Dankzij deze muts kun je namelijk heel klein worden. Zo klein dat je het formaat aanneemt van de Minish en je daardoor allerlei nieuwe gebieden kunt bekijken. Waar je een rat normaal zo even een klap geeft, zul je hem misschien beter kunnen ontwijken in dit formaat. De omgevingen die daarbij aangepast worden op jouw grootte, fantastisch. Geef mij maar een Ezlo, dan kan ik soms figuurlijk gezien door de grond zakken.

Alles in SteamWorld Heist

SteamWorld Heist is ontwikkeld door het Zweedse Image & Form en met deze game weten ze opnieuw duidelijk te maken dat het eigenlijk een stel mafkezen is. Je neemt de rol aan van enkele robotpiraten die het heelal willen redden, maar daarbij kun je ook de meest maffe hoofddeksels verzamelen. Erg veel doen ze niet, maar stiekem wil je ook wel een beetje stylish door de game wandelen niet? Het begint allemaal vrij simpel met enkele bolhoedjes en varianten, maar uiteindelijk krijg je ook een hoed met een kat erop, één in de vorm van een eenhoorn (die overigens erg duidelijk dood is) en eentje die op die van Mario lijkt. Deze kun je verzamelen door die van de hoofden van de bad guys af te schieten, die vervolgens weer erg verdrietig zijn dat ze hem kwijt zijn. De beschrijvingen van deze hoeden maken het des te beter. Bij die van Mario staat bijvoorbeeld "Hanging around with mushrooms, you gotta show who is king of piping". Dus. ja. Dat dus.

Dat waren drie games met hoofddeksels waar ik in ieder geval behoorlijk van onder de indruk ben. Zelf zou ik een moord doen om Cappy te bemachtigen, zoveel mogelijkheden die dan vrijkomen! Wat vind jij, had ik nog een andere moeten kiezen? Misschien heb je zelf ook wel een favoriet. Ik lees het dan graag terug in de reacties.

Lees meer