Drie van die: Iconische aanklagers uit de Ace Attorney games

Binnenkort komt Phoenix Wright Trilogy uit op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Deze game bevat de eerste drie delen uit de iconische Ace Attorney gamereeks, waarvan er inmiddels al zes delen uit zijn in de originele reeks. Het is daarom wel eens de moeite waard om te kijken wie in de rechtbank de meest interessante tegenstanders zijn geweest van Phoenix Wright. Daar heeft vast niemand een “OBJECTION!” tegen.

onbekend

Simon Blackquill

Tegen de tijd dat we openbaar aanklager Blackquill tegenover ons krijgen zijn we al aangekomen bij het vijfde deel in de Ace Attorney reeks: Dual Destinies. Het is een erg indrukwekkende eerste ontmoeting, wanneer deze grimmige gestalte onder begeleiding van twee agenten in de handboeien geslagen de rechtbank wordt ingeleid. Aanklager Blackquill heeft een mysterieus crimineel verleden en ziet eruit alsof hij een eindbaas is in een Castlevania game. De rechtszaken zijn nooit makkelijk in Ace Attorney, maar met Simon Blackquill tegenover je voel je je zelfs als ervaren defense lawyer toch niet veilig. Hij laat geregeld zijn grote roofvogel iedereen tetsen uitdelen, om extra ongemak te zaaien. Het personage Blackquill is geheel bedacht aan de hand van een paradox/contradictie: een aanklager die zelf een crimineel is. Daarom is Blackquill ook in zijn geheel zwart-wit in uiterlijk en klederdracht, om dit contrast ook in zijn looks door te laten komen, zo subtiel als dat Japanners kunnen ontwerpen.

onbekend

Franziska von Karma

Deze opzwepende aanklager verschijnt in de serie vanaf het tweede deel, Justice For All. Miss Spankalot, zoals ik haar altijd noem, is niet een zomaar door mij bedachte naam uiteraard. Franziska von Karma heeft te allen tijde een zweep bij waarmee ze iedereen ervan langs geeft, met name arme Phoenix Wright. Een pittige jonge meid met kort haar, Duitse achternaam en een zweep… Ach ja, de fantasie van de Japanse tekenaars. Toch is het altijd grappig haar in de rechtszaken tegenover je te hebben. Von Karma wordt pas echt interessant wanneer we het verleden induiken, omdat ze de dochter is van de beruchte aanklager Manfred von Karma. In het eerste deel heb je hiermee met Phoenix Wright een nogal extreme aanvaring, waarbij Manfred een corrupte schurk blijkt te zijn. Wat voor gevolgen dit heeft voor zijn dochter Franzeska wordt erg goed uitgedacht en zodoende ga je juist begrip krijgen voor de altijd iedereen spankende Fraulein.

onbekend

Miles Edgeworth

Uiteraard mag deze rivaal alsook beste vriend van Phoenix Wright niet ontbreken. Miles Edgeworth is al vanaf het eerste deel een publieksfavoriet en dat is niet voor niets. Een keiharde aanklager die altijd meerdere stappen vooruit denkt en gaat voor de waarheid, net als Phoenix. Miles Edgeworth is een uniek bedacht character. Hij is een complex, introvert personage dat telkens weer blijft fascineren. Dit komt vooral door het feit dat Edgeworth wellicht het meest uitgewerkte personage is in heel de serie. In het eerste en het tweede deel maak je behoorlijk wat met hem mee en kom je ook veel over zijn traumatische verleden te weten. Daarnaast heeft Miles Edgeworth ook nog twee eigen spin-off games, die beiden geweldig zijn. Hierin leer je hem vanuit het volgen van zijn eigen gedachtegang beter kennen, naast dat hij in deze games ook weer verder zich ontwikkeld als persoon. Kortom, Miles Edgeworth is onmisbaar en ook in mijn ogen veruit de meest iconische aanklager uit de gamereeks.

onbekend

Dat waren dan in mijn optiek de meest iconische aanklagers uit de Ace Attorney reeks. Wil je mij aanklagen dat ik de verkeerde heb gekozen, laat dan een “Objection!” of “Hold it!” achter in de comments!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?