Drie van die: Iconische Adam West rollen in games

Een legende is heengegaan. Adam West, de man die we allemaal kennen als die paarse Batman van TV en de burgemeester in Family Guy is op 88-jarige leeftijd overleden. De man is bij mij thuis een held, want mijn zoontje krijgt geen genoeg van de oude Batman-film met Adam West en noemt hem ook 'de echte Batman'. Als kleine man was ik ook helemaal fan van de TV-serie, en om mijn jeugdheld jaren later als mayor of Quahog te zien, zorgde altijd voor een glimlach op mijn gezicht. Adam West heeft ook voor een aantal games zijn uniek herkenbare stem verleend. Hieronder heb ik er drie uitgezocht.

onbekend

Grand Theft Auto V

Het is maar een klein 'cameo' rolletje dat Adam West heeft in deze game, maar zijn stem en frasering is zoals altijd dermate uniek dat het meteen te horen is. De legende speelt één van de onfortuinlijke agenten in de proloog. Zijn stem is zelfs uncredited gebleven want hij zegt eigenlijk maar één zinnetje. Probeer hem maar eens NIET te herkennen, ik deed het in ieder geval gelijk. Waarschijnlijk een toevalstreffertje geweest dat Meneer West dit heeft gedaan voor Rockstar. Ik vind het in ieder geval een goede reden om weer eens de singleplayer aan te slingeren van deze geweldige game.

Adam West is te horen vanaf 0:36

Scooby Doo! Unmasked

Adam West heeft voor de Scooby Doo-franchise meerdere malen zijn iconische stem verleend aan verschillende personages. Daarom is het ook niet gek dat hij dat ook een keer voor een game heeft gedaan. De game heb ik zelf nooit echt gespeeld, maar van horen zeggen zijn alle Scooby Doo-titels leuke games met een uniek losstaand verhaal. In Scooby Doo! Unmasked speelde Adam West ene 'Winslow Stanton', de eigenaar van een Special Effects Studio waar uiteraard de boel niet pluis is. Leuk detail: Scooby Doo krijgt op een bepaald punt in de game een bat suit, en dat is uiteraard geen toeval.

Adam West is te horen vanaf 7:34

XIII

Dit is voor mij Adam West zijn meest iconische rol geweest in de game-industrie, en wederom hoefde ik niet IMDb erbij te pakken om te checken wie General Carrington inspreekt. Het kon niemand minder zijn dan Adam West, die het personage erg mooi wegzet. De game is een echt ondergewaardeerd juweeltje, met een prachtige flow in het level-design, ijzersterk verhaal en mooie (voor die tijd originele) cell-shaded graphics. Het is één van de eerste games die ik ooit heb gereviewed, maar ik kan deze nergens meer vinden. Noemenswaardige andere personen in de cast zijn David Duchovny en Eve, die beiden eveneens een sterke bijdrage leveren.

Adam West is te horen op 15:53

Adam West heeft op bovenstaande games na niet aan veel games meegewerkt. Adam West heeft nog in de game Getting Up een grote bad-guy ingesproken, maar echt veel heeft de man qua stemmenwerk in de game-industrie helaas niet gedaan. Maar we zullen hem vooral nooit vergeten als de iconische TV Batman held, en als de knettergekke Mayor West in Family Guy. Bedankt Adam West voor je al je geweldige rollen en persoonlijkheid.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?