Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Drie van die: IJskoude games om bij af te koelen

Met de huidige weersvoorspelling dat de warmte nog eventjes ons landje blijft droogleggen, wordt het hoog tijd om eens grondig te gaan kijken naar hoe wij onszelf ook eens digitaal kunnen afkoelen. Daarom heb ik eventjes drie ijskoude games opgezocht. Nee hieronder staat geen SSX of een Donkey Kong Tropical Freeze waarbij je een beetje door de sneeuw dabbert. Daarin is het trotseren van lage temperaturen namelijk een koud kunstje in verhouding tot onderstaande titels. Bij deze drie games is het overleven van de kou een kwestie van leven of dood. Als we dus hiervan nog niet afkoelen...

onbekend

The Thing

De game fungeert als een vervolg op de iconische gelijknamige John Carpenter film uit 1982. The Thing is mijn favoriete horror-film allertijden, en maar weinig komt hierbij qua niveau in de buurt. Het was daarom een opluchting dat de inmiddels 16 jaar oude videogame van The Thing ook dik te genieten is. Althans, als veilige gamer vanaf de bank. De hoofdpersoon moet op Antarctica voortdurend teamgenoten omleggen die “het ding” blijken te zijn, en constant dreig je te bevriezen door de helse kou. Ben je te lang buiten of gaan er ramen stuk, dan vries je letterlijk dood. Daarnaast geeft "The Thing" in al zijn vormen je ook echt de rillingen.

Tegen Sub-Zero vechten in Mortal Kombat X

Mortal Kombat X heeft één karakter die er te allen tijde voor zorgt dat je af zult koelen: Sub-Zero. Als er iemand is die “creatief met ijs” op een nogal unieke manier heeft geïnterpreteerd, dan is hij het wel. Deze ijskoude blauw-zwart geklede ninja doet er in elk gevecht zijn uiterste best op om zijn naam eer aan te doen door constant te vechten met ijsaanvallen. Daarbij zet Sub-Zero dus zijn beste ijsbeentje voor om jouw lichaamstemperatuur zo ver mogelijk onder nul te krijgen. En wat gebeurt er dan uiteindelijk als hij van je weet te winnen, en er besluit een fatality van te maken? Dan komt pas écht de creativiteit van Sub-Zero naar boven! Kijk hieronder en huiver.

Lost Planet: Extreme Condition

De subtitel van de eerste Lost Planet game windt er geen doekjes om: In deze game ga je slecht weer in. Lost Planet was één van de eerste games die op de Xbox 360 verscheen, en toen ik in de gamewinkel (die bestonden toen nog in Breda) al die HD sneeuw en ijselijke pracht en praal voorbij zag komen bleef ik als een bevroren beeld verstijfd staan kijken. Je verkent bij Lost Planet een andere planeet die diep in een ijstijd zit, waarbij je ook voortdurend erop moet letten dat je niet bevriest. Het eerste deel mag dan al wel 11 jaar oud zijn, maar het is nog altijd de leukste titel van de Lost Planet gamereeks. Wil je eens digitaal afkoelen, kan dat in zeker ook met Lost Planet.

Deze games zijn ijselijk koud, nee, dodelijk koud zelfs. Wat zijn volgens jou games die perfect zijn om af te koelen? Er zijn er vast nog meer naast de bovenstaande drie titels. Laat het ons weten!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?