Drie van die: Indie farming sims om in de gaten te houden

Geplaatst: 10 januari 2021 12:00
-

Ah, farming sims! Al sinds ik een klein kind was, heb ik een zwak voor dit game genre. Vroeger besteedde ik honderden uren aan de Harvest Moon/Story of Seasons-games om mijn boerderijen zo succesvol mogelijk te maken. De laatste jaren is het aanbod steeds groter geworden van indie farming sims als Stardew Valley, die vernieuwing brengen in het genre dat jarenlang ongeveer hetzelfde is gebleven. Ik wil graag drie indie farming sims in de spotlight zetten, waar ik erg naar uitkijk. Dus hier is mijn lijstje van Drie van Die: Indie farming sims om in de gaten te houden!

onbekend

Sun Haven

De inspiratie om dit artikel te schrijven kwam door deze game. Sun Haven is een Fantasy farming sim van de ontwikkelaar Pixel Sprout Studios. In deze game verhuist jouw personage naar Sun Haven, een dorp in een prachtige fantasiewereld. Het dorp was tot enkele jaren geleden een welvarend handelaarsdorp, maar dat is nu niet meer het geval. Het is aan jou om Sun Haven nieuw leven in te blazen en het naar de succesvolle staat van weleer te herstellen. Wie weet vind je wel de liefde tijdens je avonturen?

Je kunt kiezen uit verschillende rassen met unieke vaardigheden die je kunnen helpen op de boerderij, de mijnen of in de gevechten met de verschillende monsters in de game. De game ziet er goed uit met schattige personages en prachtige designs van wat er tot nu toe is getoond. Met de farming sim-ascpecten, rpg-elementen en de fantasy locatie staat deze game hoog op mijn verlanglijst en ik kan niet wachten om er dit jaar mee aan de slag te gaan!

Sun Haven moet dit jaar uitkomen op Steam. Pixel Sprout Studios wil proberen de game op een later moment ook op de Nintendo Switch en smartphones uit te brengen.

Ooblets

Van de fantasiewereld van Sun Haven gaan we naar de wereld van Ooblets. De game wordt ontwikkeld door Rebecca Cordingley en Ben Wasser. In Ooblets kom je aan in een rustig dorp met niets meer dan de kleren die je draagt. Je krijgt een boerderij toegewezen, waar je verschillende gewassen kunt verbouwen en een Ooblet. Dit zijn kleine wezentjes die de speler kan verzamelen tijdens het spelen en die je helpen op de boerderij en in dancebattles tegen andere Ooblets. Nee, ik maak geen grap. Dus naast het boeren en het praten met de bewoners kun je ook alle veertien Ooblets proberen te verzamelen.

Ooblets ziet er super schattig uit door het design van de game. Het helpt ook dat de wezentjes zelf er ook super snoezig uitzien. De farming sim ziet er ook uit als een heerlijke relaxte ervaring, waar je je even in kunt verliezen. Ook is het leuk dat de ontwikkelaars zich hebben laten inspireren door Pokémon en je ook verschillende (schattige) wezentjes kunt verzamelen. Deze game heeft in ieder geval mijn interesse gewekt en ik ga misschien een kijkje nemen in de early access die nu bezig is.

Wanneer Ooblets uitkomt is nog niet bekend. De game is op dit moment in early access in de Epic Gamestore. De game moet uiteindelijk uitkomen op pc en Xbox One.

Kitaria Fables

Stel je Stardew Valley voor, alleen dan zonder mensen en gevuld met schattige dieren. In Kitaria Fables van Twin Hearts speel je als een schattig katje in de wereld van Kitaria. De game is naast een farming sim ook nog een RPG. Vervul quests, vorm relaties met je buren en los het mysterie op rond een golf duisternis die het land overneemt. Schattige dieren, een potentieel goed verhaal en ook nog lekker kunnen boeren op je boerderij, wat wil je nog meer?!

Kitaria Fabels ziet er net als de andere indie farming sims super mooi en ja, ook schattig uit. Het verhaal lijkt vooral naast de farming sim-en rpg-elementen potentie te hebben. Met het kleine beetje wat er in de trailer te zien is, lijken er genoeg avonturen in Kitaria te beleven. De game doet mij ook een beetje denken aan Rune Factory, de rpg spin-off van Story of Seasons. Aangezien ik vorig jaar honderden uren in Rune Factory 4 Special heb gestoken, ben ik benieuwd wat het eindresultaat zal zijn.

Kitaria Fables moet dit jaar gaan uitkomen op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Zoals je misschien aan dit lijstje kan zien heb ik een zwak voor schattige games. Naar welke (indie) farming sims kijk jij het meeste uit? Laat mij het vooral even weten in de reacties!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord