Drie van die: Interessante facetten van Football Manager 2016

Jaarlijks speel ik zowel Pro Evolution Soccer- als FIFA. Vooral de Master League en Ultimate Team weten me daarbij erg te boeien. Dat betekent dat er ergens in mij toch een voetbalmanager schuilt. Daarom ben ik weer eens aan de slag gegaan met Footbal Manager 2016, een serie die ik vroeger nog wel speelde, maar al jaren geleden uit het oog was verloren. Terugkeren naar zo'n enorm uitgebreide game is lastig, maar gelukkig heeft ontwikkelaar Sports Interactive dat ook ingezien. Hoewel Football Manager 2016 zeker niet voor iedereen is weggelegd, zijn een aantal facetten wel degelijk interessant voor iedere voetbalfan die op zoek is naar meer dan een simpel wedstrijdje. Hieronder vind je drie van die interessante facetten van Football Manager 2016.

Football Manager Touch

Het feit dat niet iedere voetbalmanager in spe zit te wachten op honderden, zo niet duizenden opties, heeft ontwikkelaar Sports Interactive ingezien. Met Football Manager Touch probeert men de speler met iets minder tijd en zin om in alle menu's te duiken, toch een interessante ervaring voor te schotelen. Vergis je niet, deze gestroomlijnde modus is nog altijd vele malen uitgebreider dan je gewend bent van de voetbalgames van Electronic Arts en Konami. De modus zorgt ervoor dat je enkel de allerbelangrijkste zaken zelf hoeft te regelen, terwijl de andere zaken door je virtuele collega's worden opgepakt. Zo sta je sneller aan de virtuele zijlijn, want uiteindelijk is dat vaak waar jouw harde werk wordt beloond. Bovendien staat een aparte versie van Football Manager Touch voor high-end tablets later dit jaar op de planning en ga je gebruik kunnen maken van cross-save. Zo begin je 's middags een game op de pc en speel je 's avonds op de bank net zo gemakkelijk verder. Dit zorgt voor een nieuwe, zeer welkome dimensie binnen het genre.

onbekend

Fantasiecompetitie

Hoewel de Nederlandse benaming misschien wat vreemd klinkt, is Fantasy Draft (zoals de Engelse benaming luidt) de modus die wellicht nog het meest op de Ultimate Team-modus uit FIFA lijkt. Deze online modus speel je samen met vrienden (of onbekenden), waarbij iedereen een vooraf bepaald bedrag krijgt om spelers aan te kopen. Je kunt zelf kiezen of dit om een klein, normaal of hoog bedrag gaat, hoe lang een draft ronde duurt en uit hoeveel spelers jullie kunnen kiezen. Na het samenstellen van jouw fantasieteam, wordt er uiteraard tegen elkaar gestreden. Speel je samen met één enkele vriend, dan kun je kiezen voor de Head-to-Head League. Er worden dan vijf wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Wil je wat meer competitie, dan kan je ook kiezen voor een League (twee tot zes spelers), waarbij je tweemaal tegen iedereen speelt. Tot slot, als je het echt groots wilt aanpakken, kun je in de Knockout Cup strijden voor de titel. Hieraan kunnen maar liefst 32 teams deelnemen. Dat stelt jouw managementkunsten pas echt op de proef!

onbekend

Create-a-Club

De benaming van deze nieuwe modus zegt het eigenlijk al: in Football Manager 2016 kunnen we eindelijk onze eigen club oprichten en uitbouwen. Van een eigen tenue tot een unieke naam voor het team, het is nu allemaal aan jou. Vervolgens voeg je vrij gemakkelijk jezelf en je vrienden toe aan het team. Daar blijft het echter niet bij, want nadat je jouw club helemaal naar eigen smaak hebt aangepast, kan je met jouw club deelnemen aan bestaande competities. Eens kijken of jouw virtuele kameraden resultaat weten te behalen tegen de grootste sterren, of dat jullie het toch beter bij de derde helft kunnen houden. Heeft iemand in real-life niet gepresteerd? Dan donder je diegene net zo gemakkelijk virtueel uit de basis. Dat maakt Create-a-Club in mijn ogen een zeer interessante nieuwe modus van Football Manager 2016.

onbekend

Dit is natuurlijk slechts een greep uit de vele facetten van Football Manager 2016, met de nadruk op de nieuwigheden van dit jaar. Daarnaast zijn er op vele andere vlakken stappen gezet. Zo is de wedstrijdervaring weer naar een iets hoger niveau getild en zouden blessures nu nog realistischer moeten zijn (daar heb ik zelf vooral de negatieve gevolgen van ondervonden, aangezien opvallend veel spelers al voor mijn eerste competitiewedstrijd in de ziekenboeg plaats hadden genomen). Daarnaast kijk ik tevens uit naar Football Manager Mobile, voor iOS- en Android-apparaten, die later dit jaar moet verschijnen. Tot slot ben ik benieuwd of er onder jullie nog Football Manager-fanaten schuilen en wat jullie van dit nieuwe deel vinden. Football Manager 2016 is zowel uitgebreider als aantrekkelijker dan ooit, en dat is op zich al een zeer nette prestatie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?