Drie van die: Interessante Fire Emblem Warriors strijders

Geplaatst: 30 oktober 2017 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Met de lancering van Fire Emblem Warriors heeft de Fire Emblem-serie weer een mooie aanvulling gekregen op de Fire Emblem line-up. De personages zijn uniek en bepaalde zijn een genot om mee te vechten. Giel heeft al een review van de Nintendo Switch-versie geschreven, maar ik heb on-the-go zitten spelen met de Nintendo 3DS-versie. Aangezien er een flink aantal personages in de game zitten, lijkt het mij een goed idee om eens drie van die interessante personages op een rijtje te zetten. Wie zijn de beste? Let's find out!

Chrom

Chrom is van oorsprong één van de hoofdpersonages uit Fire Emblem Awakening. In Fire Emblem Warriors kom je Chrom ergens in het begin van de game al tegen. Met zijn blauwe haren heeft hij best veel weg van God-King Marth, waar hij dan ook verre familie van is. Chrom is de prins van Ylisse en is tot nu toe in iedere Fire Emblem-game een onmisbaar personage geweest, niet alleen op het gebied van verhaal, maar ook op het gebied van zijn krachten en vaardigheden. Persoonlijk vind ik zijn vechtstijl in Fire Emblem Warriors erg gaaf, zijn speciale aanvallen sluiten perfect aan op wie hij is als persoon en de mini-cinematics na gevechten en tijdens het verhaal laten goed zien hoe hij als personage in elkaar zit.

Hinoka

Hinoka verscheen voor het eerst in Fire Emblem Fates. Ze is de op één na oudste van haar broertjes en zusjes en is één van de prinsessen van Hoshidan. Hinoka heeft een sterke persoonlijkheid, ze is vastberaden om te bereiken wat ze wil bereiken en niets staat haar in de weg. Ze is sterk en een echte strijdster. Qua vechtstijl vind ik haar een van de leukere personages om te spelen, ze is namelijk een Sky Knight, wat betekent dat ze op een Pegasus rijdt en dus ook vanaf haar Pegasus aanvalt. Dit zorgt voor variatie ten opzichte van de personages die gewoon vanaf de grond vechten.

Cordelia

Cordelia verscheen voor het eerst in Fire Emblem Awakening. Deze schone dame valt onder de klasse Pegasus Knight wat betekent dat zij, net zoals Hinoka, vecht vanaf een Pegasus. Er zit eigenlijk geen verschil tussen de Sky Knights en de Pegasus Knights, het is vooral een aanpassing vanuit Fire Emblem Fates. Wel kunnen Sky Knights zowel mannelijk als vrouwelijk zijn, terwijl Pegasus Knights alleen maar vrouwelijk kunnen zijn. Ook Cordelia heeft een gave vechtstijl die eigenlijk bijna identiek is aan die van Hinoka omdat ze allebei vechten vanaf een Pegasus. Toch hebben de korte filmpjes in het verhaal er voor gezorgd dat ze mijn lijstje wel gehaald heeft.

Natuurlijk heeft Fire Emblem Warriors, of eigenlijk de hele Fire Emblem-serie, nog veel meer gave personages met ieder zijn of haar eigen persoonlijkheid en vechtstijl. Voor mij waren dit gewoon de drie personages waar ik de grootste connectie mee voelde en zelf graag mee speelde. Dit is voor iedereen die de game speelt natuurlijk weer anders. Wat zijn bijvoorbeeld jouw favoriete personages?

Lees meer