Drie van die: Kawaii anime fightinggames

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er zijn slechts een handjevol Japanse games die ik echt tof vind. Zo ben ik groot fan van de Final Fantasy- en Tales-series. Nu schrijf ik al geringe tijd voor Gameliner en word ik steeds vaker aan dit Oriëntaalse sausje blootgesteld. Soms zijn de games erg tof, maar er zijn ook genoeg momenten waarbij ik echt door de game moest ploeteren. Toch zitten er onverwacht een aantal pareltjes tussen. Zoek jij naar een typische Japanse anime fightinggame? Wellicht is één van de drie onderstaande titels dan wat voor jou!

Sword Art Online Hollow Realization

De fans van de anime hadden de game natuurlijk al lang in de smiezen. Sword Art Online Hollow Realization is een vermakelijke JRPG die eindelijk eens wat anders biedt dan de standaard JRPG's. De game voelt namelijk aan als een MMORPG, maar is dat stiekem niet. In de game neem je controle over Kirito. Je kunt Kirito naar hartenlust aanpassen en betreed vervolgens de online spelwereld Sword Art Online. Deze spelwereld is geheel nieuw, aangezien het eerste deel veel spelers fataal is geworden. De voorganger hield namelijk de spelers gevangen en als je in dat spel doodging, deed je dat in het echt ook. Afijn, in Sword Art Online Hollow Realization ga je met drie partygenoten op zoek naar avontuur. Wie deze medespelers zijn, bepaal jij uiteindelijk. Iedere speler is namelijk te bevrienden en kan zich uiteindelijk bij je bende van monsterslachters aansluiten. In de uitgebreide spelwereld kom je meerdere party's tegen die eveneens monsters afslachten, als je hoofd er naar staat kan je deze zelfs een handje helpen. Een anime is natuurlijk niet compleet zonder de nodige seksuele insinuaties, maar ja het oog wil ook wat hé? Let wel op! De game wordt een stuk leuker wanneer je bekend met de eerdere game en gelijknamige animeserie.

Dragon Ball: Xenoverse 2

Het eerste deel van Dragon Ball: Xenoverse sloeg bij veel fans in als een Spirit Bomb. Gelukkig hebben we niet zolang als de Spirit Bomb zelf moeten wachten op het tweede deel. De nieuwste telg in de serie is vrijwel dezelfde game, maar dan in een iets mooier en luxer jasje. In Dragon Ball: Xenoverse 2 neem je wederom controle over een Time Patroller, sterker nog je bent de opvolger van de legendarische Time Patroller uit deeltje één. Je start de game met het aanmaken van een nieuw personage. Je kunt kiezen uit verschillende rassen en deze aanpassen om een echt uniek personage creëren. Vervolgens is het knokken geblazen. Dit kan je offline doen (wat af en toe ietwat eenvoudig is), maar ook online. De HUB-wereld is dit keer iets uitgebreider waardoor de game net wat meer leeft. Dragon Ball-fans kunnen deze game niet laten liggen!

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Michelle heeft de game in haar review al uitvoerig besproken, maar ik had de game persoonlijk wat hoger beoordeeld. Naruto is één van de weinige animeseries die ik daadwerkelijk van begin tot eind heb uitgekeken. Ik kan me dan ook urenlang verliezen in Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. De Story modus is inderdaad ietwat lineair, maar de Adventure Modus is echt geweldig voor Naruto-fans. Het rondlopen in de verschillende Shinobi dorpen voelt gewoon cool aan, zeker als je al jarenlang de anime volgt. De game voelt compleet aan en heeft, mede dankzij de anime zelf, een onwijs tof verhaal. Bekend zijn met de serie is natuurlijk wel een vereiste, anders begrijp je er namelijk geen donder van. Desondanks is het vechten, mede door zijn simplisme, uiterst vermakelijk. Dit is een eenvoudige titel die je met de grootste noobs makkelijk kunt oppakken.

Bovenstaande games zijn natuurlijk slechts een greep uit de vele Japanse games. Ik heb besloten om niet voor de inkoppertjes, zoals: Tekken en Street Fighter, te gaan, maar eens voor wat anders te kiezen. Heb jij nog zo'n kawaii game die je eigenlijk vaker speelt dan je in eerste instantie had verwacht? Laat het me vooral weten en wellicht waag ik weer een gokje!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer