Check hier alle The Game Awards 2023 content

Monster Hunter World: Iceborne

  • Ontwikkelaar Capcom
  • Eerste releasedatum 6 september 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre RPG
  • Gameliner score -

Drie van die: Koele monsters in Monster Hunter World: Iceborne

Brrr, ijskoud is het vandaag. Niet per se door het weer, maar door deze geweldige monsters in Monster Hunter World: Iceborne. Monster Hunter kennen de meeste doorgewinterde gamers vanzelfsprekend. Als één van de grootste RPG's op aarde en Capcom's paradepaardje, breng ik dan natuurlijk ook het sublieme nieuws dat de uitbreiding eindelijk beschikbaar is voor de pc. Console spelers mochten al een tijdje aan de slag met de nieuwe werelden, quests en het mooiste wat de DLC met zich meebracht. Het allerbeste in elke Monster Hunter uitbreiding is natuurlijk de nieuwe selectie aan monsters die de boel komen terroriseren. Gepaard met de nieuwe wapens en armor die ze met zich meebrengen, heeft de game er ineens gigantisch veel content bij! We kijken voor deze Drie van die puur naar nieuwe monsters die de DLC met zich meebracht. Monsters die zijn meegekomen via content updates slaan we dit keer over. Zit je er klaar voor? Pak je winterjas en laten we kijken naar Drie van die Iceborne monsters!

Banbaro

We beginnen de lijst met een relatieve lieverd. Huh, hoezo dan? Nou puur om het feit dat Banbaro eigenlijk een hartstikke chill monster is. Eén van de nieuwe monsters die speciaal voor Iceborne ontworpen is en je ziet meteen waarom hij in het toendralandschap past. Zijn lichaam bedekt met de mooie witte vacht zorgt ervoor dat hij geen kou vat. Met zijn groot gewei ramt hij hunters als een Eland omver alsof het niks is. Je moet hem echter wel zo ver krijgen hoor, want Banbaro is een vredelievend beest. Je zou lekker naast hem kunnen wandelen en hij zou het totaal niet erg vinden. Totdat je op zijn tenen gaat meppen met die overdreven grote hamer, dan slingert hij je een paar kilometer verder. Hij is krachtig genoeg om rotsen te verpulveren, bomen omver te halen en lawines te veroorzaken. Pure spierkracht is de grootste kracht van dit stiermonster.

Tigrex

Wat krijg je als je een wyvern en de Tyrannosaurus uit Jurassic Park mixt? Precies, dit verschrikkelijk agressieve beest. Echte fans van de Monster Hunter franchise kennen deze badboy natuurlijk al een tijdje. Hij is namelijk al onderdeel van de serie geweest in de vorige games. Tigrex is nog steeds net zo meedogenloos als vroeger. Met zijn enorme kop kan hij flinke happen nemen in alles wat tussen zijn kaken terecht komt. Buiten kracht, behendigheid en snelheid heeft deze bruut nog een ander wapen in zijn arsenaal. Zijn brul is zo ongelofelijk luid, dat je oren uit je kop kunnen knallen. Hunters moeten erg goed voorbereid zijn, als ze besluiten achter deze gevaarlijke tegenstander te gaan. Neem anders een co-op buddy mee, misschien eet hij hem als eerste op!

Velkhana

Het pronkjuweeltje van de ijskoude expansie. Hoe kunnen we deze draak niet op de lijst zetten? Met deze Elden Dragon werd de game onthuld en alle trailers zaten vol met de koele fratsen van dit schitterende beest. Een echte draak, die met zijn ijzige aanvallen het hele slachtveld bevriest. Sierlijk door de lucht, maar staat met alle vier poten stevig op het ondergesneeuwde veld. Naast zijn a la Pokémon ice beams, heeft Velkhana ook nog een zeer dodelijk staart. Dit uiteinde gebruikt hij als een listige speer, die razendsnel de speler bestookt. Defensief gebruikt hij het ijs ook in zijn voordeel. Hij groeit namelijk verschillende ijskristallen op het lichaam, waardoor het nog lastiger wordt om het beest neer te halen. Een subliem voorbeeld van hoe een draak machtig en krachtig aanvoelt. Capcom heeft uitstekend werk verricht met dit monster.

Ik kan mij goed voorstellen dat degene die de uitbreiding al gespeeld hebben zich nu afvragen waarom ik bepaalde monsters niet heb benoemd. Ik wilde in dit artikel niet al te heftig spoilen, want er komen inderdaad nog veel meer te gekke monsters voor in de nieuwste uitbreiding van Monster Hunter World. En die monsters kun je het allerbest ervaren, wanneer je het totaal niet verwacht. Ik kan elke RPG fan Iceborne niet genoeg aanraden. Ik heb het genoegen om er flink wat uurtjes in te stoppen, maar misschien had ik dat nog meer moeten doen. De waarheid blijft echter dat Monster Hunter World een geweldige ervaring is en zeker je tijd waard is. Laat ons gerust weten wat jouw favoriete monster in de franchise is in het reactieveld! Hopelijk heb je een beetje genoten van dit artikel en happy hunting!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?