Drie van die: Leuke toevoegingen aan Hitman GOTY Edition

Geplaatst: 12 november 2017 12:00
Aangepast: 11 augustus 2018 11:02
-

Na de release van het volledige eerste seizoen van Hitman komt ontwikkelaar IO Interactive nu met de Game of the Year Edition. Deze is voorzien van een gloednieuwe vierdelige campagne en een hoop andere extra's zoals nieuwe kostuums en wapens. Hierbij dan ook drie van die leuke toevoegingen aan Hitman: GOTY Edition.

The Liberation Cult

De nieuwe Patient Zero-campagne draait om de mysterieuze en gevaarlijke Liberation Cult. Deze is van plan om een dodelijk en zeer besmettelijk virus de wereld in te slingeren. Uiteraard is er maar één man om hen te stoppen: Agent 47. Sektes zijn altijd creepy in films en games, en dat wordt in de openingsmissie meteen bevestigd. In het Himmapan-hotel vindt namelijk een tentoonstelling plaats waar sekteleider Oybek Nabazov op een hersenspoelende manier zijn geloof verkondigd. Een verdieping hoger vindt een ritueel plaats, die je verkleed als sektelid bij kunt bijwonen en saboteren. Nabazov steekt tijdens het ritueel zijn handen in vuur om te laten zien dat hij meer is dan een simpele mens. Onderzoek wijst uit dat hij zijn handen van tevoren insmeert met een speciale vloeistof, die verwisseld kan worden met pure wodka. Een mooie methode om een eind te maken aan de praktijken van de sekteleider. Later blijkt dat de sekte zonder leider nog steeds zeer gevaarlijk te zijn wat zorgt voor een aantal spannende missies. Patient Zero is een leuke campagne en een goede toevoeging aan Hitman. Met name de eerste twee missies zorgen door de nadrukkelijke aanwezigheid van de sekte en de nieuwe muziek voor een duistere sfeer.

Corky the Clown

De meest dodelijke clown ooit is terug. Nee, ik heb het nier over Pennywise uit IT, maar over Corky the Clown. Deze duikte voor het eerst op in Hitman: Blood Money en keert nu na elf jaar terug. Uiteraard is Agent 47 de meest geschikte kandidaat om deze clown gestalte te geven. Het is hilarisch om in de levels van Hitman rond te lopen verkleed als clown, zeker in gebieden waar deze totaal niet op zijn plaats is, zoals de kerk in Sapienza of het ziekenhuis in Hokkaido. Het is ook erg leuk om de cameraploeg op de rodeloper in Parijs te irriteren door in beeld te lopen. Nu kon dit voorheen ook al, maar als clown geeft dit nog meer voldoening. De makers hebben niet alleen het kostuum van Corky toegevoegd, maar ook de nodige dialogen voor NPC's zodat deze reageren op hem. Zo kunnen ze hem een tikkeltje eng vinden of lachen om zijn uiterlijk. Voor Corky the Clown is het glas echter half leeg, en met zijn norse uitdruk maakt hij ook weinig mensen aan het lachen. De leukste opmerking kwam van een bewaker, die liet weten dat Corky beter een echte baan kan gaan zoeken. Uiteraard knapte er toen iets bij de clown, die de bewaker dan ook op een duidelijke manier liet weten dat hij van dit soort uitspraken niet gediend is... Het moge duidelijk zijn, Corky the Clown is terug, en hij is chagrijniger en vervelender dan ooit.

Sniper Challenge

Een van de meest positieve punten uit Hitman: Absolution was de Sniper Challenge pre-order missie. Hierin zat Agent 47 op een vast punt op een dak en moest hij een doelwit uitschakelen. De derde missie van Patient Zero is een Sniper Challenge-missie, die zich afspeelt bovenop een toren in Colorado. Het hoofddoelwit is een professor, die verantwoordelijk is voor het virus, en een aantal soldaten die besmet zijn geraakt. Het leuke aan deze missie is dat de besmette soldaten random worden gekozen, en dat je ze met de info van contactpersoon Diana moet vinden. Net als de Sniper Challenge uit Hitman: Absolution is het mogelijk om de doelwitten uit te schakelen zonder dat iemand door heeft dat er een sluipschutter aanwezig is. Zo kun je ongelukken veroorzaken en met een goed geplaats schot slachtoffers verbergen in rozenstruiken, hooibergen of in een waterput. Door een andere opzet zorgt deze missie voor afwisseling in de nieuwe campagne, die je vele malen opnieuw kunt spelen vanwege de random gekozen doelwitten.

Lees meer