Drie van die: Mechanische monsters uit Horizon Zero Dawn

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het komt niet vaak voor dat ik een game beloon met het volle aantal sterren. Toch is het Horizon Zero Dawn vroeg in het jaar al gelukt. De game bevat alle elementen waar ik naar zoek in een game. Horizon is spannend, op momenten frustrerend en de gameplay is meer dan solide. Dat de game van Nederlandse bodem komt is een overheerlijke kers op de smerig lekkere taart. Ik mocht er al ruim een halve maand voor de release mee aan de slag en nog altijd ga ik met Aloy de strijd aan tegen diverse vijanden. Aangezien de review reeds is verschenen, wil ik jullie op de dag van release toch nog even prikkelen met drie van die mechanische monsters in Horizon Zero Dawn.

Thunderjaw

Natuurlijk zit de Thunderjaw in dit lijstje! Deze gigantische T-rex is tot de tand toe bewapend met het meest geavanceerde wapentuig. Maar je weet wat ze zeggen: Hoge bomen vangen veel wind. Dat is ook van toepassing op de Thunderjaw. Deze gigantische robot kan gigantische schade aanrichten, maar de spelers met een beetje tactiek krijgen hem makkelijk tegen de vlakte. Dit is een van die robots waarbij je de wapens kunt gebruiken voor je eigen voordeel. Door een paar welgemikte pijlen op de discschieter krijg je de mogelijkheid om deze op te rapen en de Thunderjaw te bestoken met zijn eigen wapen. Het duurt even, maar na het looten heb je altijd wel wat moois.

Snapmaw

Ik ga nooit vergeten dat ik rustig in een vijvertje zwom, en vervolgens werd opgejaagd door drie van deze fuckers. Deze mechanische krokodillen zijn op momenten zeer snel en bestoken je graag met ijsbarrages. Als je weet waar je ze moet raken, vallen ze op zich best mee. Het probleem is echter dat ze nooit alleen zijn. Of er zijn meerdere Snapmaws aanwezig of ze worden vergezeld door andere robots die je geen rust gunnen. Mijn tip voor je eerste aanvaring met deze wezens: Laat ze lekker met rust. Kom later terug en laat ze zien wie de baas is.

Stalker

Jullie hebben nog geen idee, maar fuck de Stalkers. Deze stealth robots jagen me constant de stuipen op het lijf. Een eenzame Stalker is nog te doen, maar als er meerdere zijn, is het gewoon niet te doen. Ze hebben een aantal zwaktes, maar er is één probleem. Ze zijn onzichtbaar. Precies, de Stalker stalked je daadwerkelijk. Eenmaal in gevecht zijn ze razendsnel en bezaaien ze het veld met granaatjes. Dit is, althans naar mijn mening, de meest lastige vijand in de game. Nog steeds raak ik in paniek als ik per ongeluk tegen een gecloakte Stalker aanloop.

*De Stalker is zo stealthy dat er nog geen afbeeldingen van beschikbaar zijn

Vanaf vandaag kunnen jullie aan de slag met Horizon Zero Dawn. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie mening! Zijn jullie het mijn oordeel eens, of heb ik het helemaal bij het verkeerde eind. Laat het me in onderstaande reacties, of onder de review weten!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer