Drie van die: Meest nuttige cheats ooit

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Natuurlijk, elke cheat kan nuttig zijn. Denk maar aan wat extra geld in De Sims of alle wapens in Grand Theft Auto. Maar eigenlijk zijn zulke cheats een beetje mainstream geworden. Dus heb ik voor jullie een drietal cheats uitgezocht die het meest nuttig zijn gebleken in de historie van cheaten. Daarmee wil ik zeggen dat de cheats die hier staan de eerste waren in hun soort of een aparte werking hadden. Er zijn talloze cheats in de loop der jaren die je bij kunnen blijven, maar of het nuttig was dat je in Batman: Arkham City alle skins kan unlocken door links, links, omlaag, omlaag, links, links, rechts, omhoog, omhoog, omlaag in te drukken, dat betwijfel ik. Hieronder staan de drie meest nuttige cheats ooit.

God Mode in Doom (1993)

Een onvergetelijke cheat in een onvergetelijke game. De God Mode in Doom is misschien wel één van de meest memorabele cheats in de geschiedenis van gaming. Deze cheat is dan wel voornamelijk bekend onder de oudere gamers, maar dat neemt niet weg dat het een supercheat was. Als één van de eerste, of zelfs nog de eerste, shooters die cheats implementeerde, presteerde Doom erin om een zwik aan cheats te produceren. Er waren genoeg beschikbaar in die tijd: door 'idchoppers' in-game in te toetsen, kon je een kettingzaag selecteren. Of 'idkfa', deze zorgde ervoor dat je een volledige mega-armor kreeg, alle wapens, volledige munitie en alle sleutels. Leuk, maar een beetje saai en simpel. Je krijgt een hoop, maar bent nog steeds niet onsterfelijk. Dus om voor de volledigheid toe te komen aan dé cheat: 'iddqd' of 'idqd' zorgde er in een meesterlijke wijze voor dat de speler werkelijk onsterfelijk werd. Vanaf die tijd is God Mode bijna onmisbaar geworden in huidige games. Reken er maar op na hoeveel shooters of RPG's nu een God Mode bieden, het zijn er nog al wat en Doom is de grondlegger ervan.

Geldcheat in SimCity 2000

Allemaal oudere games, maar daar begon het cheaten dan ook. En vaak ook het meest verrassend, omdat het behoorlijke pioniers waren in de gamingwereld. In SimCity 2000 konden gamers ervaren hoe het was om een stad op te bouwen en te runnen. Een lastige taak, want het vereist tijd, geld, een zwik aan geduld, geld, inzicht, planning, geld, ervaring en natuurlijk geld. Mijn enorme nadruk op geld moet wel aangeven wat vooral nodig was in een game als SimCity. Want iedereen die de game ooit gespeeld heeft, en dan kunnen het ook de opvolgers zijn, weet dat er voor de bouw van een succesvolle stad een heleboel geld nodig is. Gelukkig dat de ontwikkelaars bedachten dat gamers misschien wel een duwtje in de rug konden gebruiken en hebben ze daarom deze cheat in de game gecodeerd. Door simpelweg 'buddamus' of 'imacheat' in te voeren, kreeg je $ 500.000 bijgeschreven op je saldo en alle onderscheidingen die er maar te halen vallen. Wel hebben de ontwikkelaars een gewetenstrigger aangebracht door de cheat 'imacheat' te noemen. Klein steekje onderwater.

Konami-code in verschillende games

Gameliefhebber? Dan moet je deze kennen. En zo niet, gelukkig ben ik er nog om het één en ander bij te brengen. De Konami-code was extreem populair en werd in talloze Konami-games gebruikt om onsterfelijk te worden, meer levens te krijgen en genoeg ander spul. Bovendien werd deze code zelfs gebruikt in Assassin's Creed III om een kalkoen om te toveren in een Assassin. De allereerste keer dat deze code uitkwam was voor het spel Gradius op de Nintendo Entertainment System, dat was al in 1986. De cheat zorgde ervoor dat de gamer alle power-ups tot zijn beschikking had. En in feite was deze cheat oorspronkelijk niet bedoeld voor de gamers, maar vond Kazuhisa Hashimoto het testen van de game zo moeilijk, dat deze cheat erin is gebracht om alleen maar de game verder te kunnen testen. Uiteindelijk toen Gradius uitkwam, was Hasimoto vergeten de code eruit te halen en werd het bekend onder de gamers. Uiteindelijk werd de cheat pas echt populair in Contra, waarna het de Contra Code of 30 Lives Code werd genoemd. Zoals de naam al verklapt: de gamer kreeg in Contra dertig levens tot zijn beschikking waardoor de game een stuk beter te spelen was dan voorheen. De Konami-code is in meer dan honderd verschillende games te vinden. Als je wilt weten welke dat zijn, is hier de complete lijst op Wikipedia. Oh ja, ik zou het bijna nog vergeten. Probeer de Konami-code maar eens zelf in wat games, de code is: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, START. Veel plezier.

Dit zijn mijn favoriete en meest nuttige cheats. Waarschijnlijk heb jij hele andere nuttige cheats in gedachten. Ik hoor ze graag in een reactie hieronder.

Lees meer