Drie van die: Megavette Telltale-games

Je hebt vast wel een game van Telltale Games gespeeld. De studio staat vooral bekend om het maken van games die puur om het verhaal draaien. Je speelt een hoofdkarakter uit dat verhaal en moet in de game een hoop keuzes maken die de verloop van het verhaal bepalen. De games bevatten meestal een zelfde soort opzet, een meeslepend verhaal en een retegoede climax. In deze Drie van die wil ik mijn drie favoriete Telltale-games met jullie delen.

The Wolf Among Us

Na The Walking Dead was het voor Telltale Games tijd om nóg zo'n toppertje te ontwikkelen, en dat is aardig gelukt. The Wolf Among Us is gebaseerd op de Amerikaanse stripreeks Fables. Je speelt als een kerel die de rol van Sheriff heeft gekregen in Fabletown, een verborgen stad in Manhattan. Hier wonen allerlei fables, wezens uit sprookjes die zich schuil houden onder een menselijke gedaante. Als Bigby Wolf, die zelf een (de naam zegt het al) wolf is, moet je ervoor zorgen dat de inwoners van Fabletown niet ontdekt worden en tevens allerlei gruwelijke moorden en ongeregeldheden in de stad oplossen. Geloof me, dat is niet saai detectivewerk. Daar komen een hoop onverwachtse en verrassende elementen bij kijken waarbij een paar epische gevechten tijdens een episode niet een uitzondering zijn.

onbekend

Puzzle Agent

Misschien een titel waar je nog nooit van hebt gehoord, maar dat geeft niet. Ik neem het je niet kwalijk. Wel raad ik je aan om hem een keer te checken op je tablet. Vermakelijk is hij namelijk zeker. Waar games als The Wolf Among Us en The Walking Dead een episodisch verloop kennen, is dat in Puzzle Agent niet het geval. Je speelt als FBI-agent en wordt uitgezonden naar het plaatsje Scoggins waar plots de fabricage van gummen is gestopt, waardoor het Witte Huis zonder gummen zit. Hier kom je erachter dat de stad helemaal ondersteboven is van puzzels en hoe langer je de game speelt, hoe gekker de dingen worden in Scoggins. Hoewel de game niet door iedereen positief is onthaald, kon ik hem toch goed waarderen. Puzzle Agent bevat aardige puzzels en kent een compleet gestoord, maar grappig verhaal. Keertje checken dus als je daar wel van houdt!

onbekend

The Walking Dead

Hoe kan het ook anders, de kaskraker van Telltale Games. Oud! hoor ik jullie zeggen. True, de game is al een tijdje oud en is ook al vaak op onze website voorbij gekomen. Dat geeft ook wel aan hoe populair die game is en hoe goed hij telkens maar weer blijft scoren. Seizoen twee heeft de verwachtingen ook weer helemaal waargemaakt en kwam nóg beter uit de kast dan het eerste seizoen. Mocht je dit nu lezen en denken Tha fack is The Walking Dead van Telltale?, dan vraag ik me toch echt af onder welke steen jij de afgelopen paar jaar hebt gelegen. The Walking Dead is gebaseerd op de stripboeken van Robert Kirkman, maar daar is het ook mee gezegd. Je kent vast de tv-serie wel. De game lijkt er voor geen ene cent op, de zombies weggelaten dan, maar kent wel een ontiegelijk leuk en spannend verhaal met daarbij een toffe gameplay waarbij keuzes maken steeds weer naar voren komt. Je hebt de touwtjes in eigen handen in deze zombie-apocalypse en dat doet het erg goed onder vele gamers.

onbekend

Dat waren drie Telltale-games die tot mijn favorieten behoren. Mocht ik deze Drie van die iets later hebben geschreven, dan zou de nieuwe titel van Telltale 'Tales of the Borderlands' ook een goede kans maken in dit lijstje, maar deze is nog in ontwikkeling. Als we kijken naar de titels die Telltale al heeft weten neer te zetten, is dit zeker een game om goed naar uit te kijken. Overigens zijn ze ook bezig met een Game of Thrones-titel, waarvan ik nog een beetje de twijfels heb hoe die zal gaan uitpakken. Hebben jullie nog Telltale-games die noemenswaardig zijn? Laat het weten door middel van een reactie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?