Drie van die: Mierzoete games voor meiden

Geplaatst: 3 december 2015 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De laatste weken van het jaar staan in het teken van zoetigheid. Onbeschaamd doen wij ons te goed aan chocoladeletters, marsepeinen figuren, kerstkransjes en veel meer. In januari letten we weer op de lijn! In het teken van deze zoete periode schotel ik drie mierzoete games voor. Het zijn games met een overdaad aan roze en andere zuurstokkleuren. Wellicht nog op tijd voor aankomende zaterdag. Of, als je op tijd de sinterklaasaankopen hebt gedaan, geschikt voor onder de kerstboom.

New Style Boutique 2: Fashion Forward

Dankzij een kleine deur in jouw virtuele slaapkamer betreedt je Beaumonde City, het podium van New Style Boutique 2: Fashion Forward. Met de immer vrolijke Sophie aan jouw zijde ben je verantwoordelijk voor de boutique aan The Avenue. Je styled de klanten en met de omzet koop je nieuw assortiment in. Naarmate de game vordert, ontgrendelen vier andere carrièremogelijkheden. Naast eigenaar van een boutique kan je kiezen voor de carrière van visagist, haarstilist, designer en model. Wanneer je uitblinkt in één van deze vier carrières krijg je de kans om een modeshow te organiseren. Meer bekendheid zorgt namelijk voor meer klanten!

Het script van de klanten is beperkt, zo zie je snel dezelfde gesprekken voorbij komen. Het is echter makkelijk om jezelf te verliezen in het enorme assortiment. Er zijn bijvoorbeeld 19.000 kledingstukken en accessoires waar je op den duur uit kan kiezen. Vooral tijdens het inkopen van het assortiment wist ik mijzelf te verliezen. Al het moois ligt voor het oprapen, mits het budget toereikend is. Ook betrapte ik mezelf erop dat ik al snel de smaak van mijn klanten beoordeelde. Gelukkig krijg je volop de kans om de klant een handje te helpen.

New Style Boutique 2: Fashion Forward is verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Cooking Mama: Bon Appétit

Cooking Mama: Bon Appétitis alweer het vijfde deel van de Cooking Mama-serie. In deze game help je Mama met - niet geheel verrassend - koken. Dit doe je door verschillende minigames en handelingen uit te voeren. Met aanstekelijke muziek en geluiden op de achtergrond maak je allerlei gerechten. Daarnaast zijn er tal van andere taken die je kan uitvoeren. Je kan Mama bijvoorbeeld helpen bij het oogsten, helpen in de ijswinkel, vissen voeren, babyvogeltjes redden en andere huishoudelijke taken. Eén expliciet doel is er niet, behalve het vrijspelen van zoveel mogelijk minigames en accessoires voor Mama's huis.

De game is vrij simpel en hierdoor wellicht minder geschikt voor meer gevorderde spelers van tien jaar of ouder. Voor de jonge gamers onder ons kan de herhaling juist wel fijn zijn. Zeker wanneer je merkt dat je na elke minigame of handeling net weer even beter bent. Dankzij de lessen in tellen, rekenen en Engels is het ook nog eens een leerzame game.

Cooking Mama: Bon Appétit is verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Disney Princess: My Fairytale Adventure

De laatste mierzoete game voor vandaag is Disney Princess: My Fairytale Adventure. De game dateert uit 2012 en is de oudste van de lijst. Maar geef toe, de prinsessen van Disney zijn tijdloos. Elke generatie maakt kennis met de verhalen van Assepoester, Ariel, Belle, Rapunzel en Tiana. Deze vijf prinsessen zijn tevens de hoofdpersonages van Disney Princess: My Fairytale Adventure. De koninkrijken zijn in gevaar dankzij een vloek. Als leerling van de Fairy Godmother is het aan jou de taak om deze vijf dames te bevrijden. Dit doe je met behulp van minigames waarin je bijvoorbeeld danst, tuiniert en decoreert.

Deze game is één van de betere Disney-spellen en dus voor iedere fan een aanrader. De besturing is simpel, maar de minigames dwingen je even je brein te gebruiken. Daarnaast is er ruimte om samen met Tinker je creatieve kant verder te ontwikkelen. Met een duidelijk doel voor ogen - dit in tegenstelling tot bovenstaande games - kun je je met gemak uren vermaken.

Disney Princess: My Fairytale Adventure is verkrijgbaar voor de Mac, Nintendo 3DS, Nintendo Wii en pc.

Inmiddels is het glazuur van mijn tanden gesprongen. Het wordt tijd voor een flinke dosis Fallout 4. Stiekem heb ik toch best genoten van bijvoorbeeld New Style Boutique 2: Fashion Forward. Mijn meisjeskant heeft ook aandacht nodig. Het is ook wel knus, zo lekker op de bank gekruld. Dekentje erbij, tussen de dekens, warme chocolademelk met slagroom binnen handbereik en in de tussentijd een keuze maken uit duizenden kledingstukken. Welke mierzoete games raadt jij aan?

Lees meer