Drie van die: Obscure Formule 1 games

Geplaatst:

Waar ik in de volgende Drie van die mijn beste Formule 1 games op een rij ga zetten, komen nu de drie meest obscure. Niet per se slecht, maar toch wel een tikkeltje vreemd. Zeg maar, Spyker F1 in vergelijking met Ferrari ofzo. Hoe dan ook, door de jaren heen zijn er naast toffe Formule 1 games ook matige uitgekomen. Er zijn ook talloze spin offs waarin je met Formule 1 wagens a la Burnout kon racen of met een top down view. Ik heb er voor deze Drie van die wel voor gekozen om de serieuze racers ertussenuit te pikken. Dat heeft geleid tot mijn Drie van die obscure Formule 1 games.

Formula One 2009

Na jaren waarin de commerciële rechten alleen door grote uitgevers opgepakt konden worden, dus Sony en EA, was de licentie opgepakt (godzijdank) door de veteranen van Codemasters. Des te vreemder was dat hun eerste, laten we zeggen, probeersel uitgebracht werd op de Nintendo Wii en Sony PSP. Want het was zo dat voor deze consoles de 2009 versie uit werd gebracht, terwijl de nieuwe krachtpatsers Xbox 360 en PlayStation 3 met de 2010 versie aan de slag mochten. Het is tekenend met name voor de Wii, hoe er tegen deze console door Third Party uitgevers werd gekeken. Buiten dit, waren de verkopen nou niet bepaald om naar huis te schrijven, want juist iedereen wilde die van het jaar erop.

F1 Pole Position 64

Misschien wel één van de slechtste Formule 1 games ooit, was Formula 1 Pole Position 64. Stiekem was dit er één uit een reeks die niet eens zo slecht was, stammend uit de SNES-tijd. Het was overduidelijk een eerste generatie game voor de Nintendo 64 en dat deed het geen goed. Platte en kale textures, met fletse kleuren, werden ergens nog gered door de herkenbare wagens en de logo’s. Gelukkig had deze game nog de licentie van de commerciële rechten, want anders sloeg deze game geheel nergens op. Geluidseffecten waren er ook, maar daar is alles ook mee gezegd. De besturing viel ontzettend tegen, ondanks de analoge stick van de Nintendo 64-controller. Nee, deze console werd niet goed benut. Gelukkig kwamen er nog meerdere F1-games uit op de Nintendo 64.

Formula 1 ‘98

Tja. waar de voorganger werd gemaakt door de helden van Bizarre Creations, moest Psygnosis het jaar erop de ontwikkeling in een andere studio doen, Visual Sciences. En dit deed de game geen goed. De besturing was minder goed, grafisch werd er geprobeerd om een stap erbij te doen, maar dit pakte averechts uit en het had automatisch torenhoge verwachtingen vanwege het vorige deel. Het werd meteen het laatste deel dat werd uitgebracht. En dat nog wel terwijl dit hét seizoen was van mijn meest favoriete coureur aller tijden bij het mooiste team aller tijden. Toen nog tenminste.

Zo, dit lijstje deed mijn Formule 1-liefhebbend hart wel even huilen. Wat is voor jullie je meest obscure Formule 1 game?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord