Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Officiële Tomb Raider-modellen

Geplaatst: 11 november 2015 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Tot aan de review van Rise of the Tomb Raider hebben we een drietal Drie van dies rondom de epische gamereeks omtrent Lara Croft. De eerste keer betrof het mijn favoriete levels en de tweede keer een drietal tombes die de iconische gameheldin heeft bezocht. Deze keer iets heel anders: drie vrouwen die als model hebben mogen rondlopen als Lara Croft, van de in totaal zeven dames die door Eidos zijn erkend als officieel model. Wat opvalt is dat men gedurende de jaren meer was gaan zoeken naar een sportieve vrouw die echt een Lara Croft-uitstraling had, in plaats van enkel passende fotomodellooks. Om hier thuis een ruzie te voorkomen, heb ik deze uitgezocht met mijn vriendin (uiteraard mijn echte Lara Croft). Maar goed, dit interesseert geen enkele vent natuurlijk, plaatjes graag!

Rhona Mitra

Door velen erkend als het enige en echte Lara Croft-model. Rhona stapte in Lara's bergschoenen ten tijde van deel 2. Voor Rhona was er niet één vast Lara Croft-model, dus daarom zien vele Tomb Raider-fans haar als de Sean Connery van de gameserie (qua modellen dan).

Jill de Jong

De tweede met Nederlandse achtergrond. Ik kan mij nog goed herinneren dat er een interview met haar was op tv en dat ze ook veel aandacht kreeg in de Nederlandse (game)bladen. Heel jammer was wel dat ze Miss Croft was ten tijde van Angel of Darkness. Gelukkig was de outfit wel erg gaaf, dat dan weer wel. Omdat ze de Neerlandsch Trotsch is van deze Drie van die, trakteer ik twee plaatjes.

Alison Carroll

De laatste dame die heeft gediend als het officiële Lara Croft-model. Zij is ook de enige met een echte turnachtergrond (ze werkt als actrice ook nog steeds als turninstructrice), en kan daarom ook daadwerkelijk al die kapriolen uithalen die onze digitale heldin met zoveel gemak (op een onverwacht ravijntje of verkeerd gedrukt knopje hier en daar) door de levels heen zwiert en vliegt.

Vanaf de nieuwe Tomb Raider-reeks doet men niet meer aan modellen, maar geeft men aandacht aan vooral de actrice die Lara motion-capt en alles in zijn geheel belichaamt: Camilla Luddington. Ik denk niet dat het iemand had uitgemaakt als ik drie andere Tomb Raider-modellen had gepakt van de zeven dames. De anderen zijn: Nell McAndrew, Lara Weller (ook Nederlandse), Lucy Clarkson en Karima Adebibe (die ook echt speciaal met guns leerde schieten en motorrijden).

GL-collega en zware TR-fan Alex heeft van mij een paar jaar geleden een poster gekregen van Lara Croft-model Lucy Clarkson, wellicht is hij te porren voor een foto in de reacties. Heeft iemand een favoriet?

Lees meer