Drie van die: Olympische wintersport games

Geplaatst: 17 februari 2018 16:00
Aangepast: 15 mei 2018 10:49
-

Twee weken lang staat de wereld in het teken van de Olympische Spelen. Dit keer is het de beurt aan de winterspelen en dat epos speelt zich af in het altijd stabiele Korea. Ondanks de wereldpolitiek kijkt het weer lekker weg en zien we ons kleine landje uitblinken in de sporten waarvan ik al bij het aanschouwen begin te klappertanden. Hoewel we de hele dag door kunnen genieten van topprestaties, zijn er ook van die momenten waarop de dweil er overheen moet en er even rust is. Om die tijd te overbruggen kunnen we lekker een winterse game aanslingeren, en om in de stemming te blijven houden we het ook even bij een Olympische sport. Zit jij klaar voor mijn drie van die Olympische wintersport games?

Snowboard Kids

Nog altijd staat de Nintendo 64 te schitteren in mijn kast. Nadat mijn moeder mijn Nintendo 64 had weggeven, ben ik op zoek gegaan naar de games die ik vroeger helemaal heb grijs gespeeld. Eén van die games is Snowboard Kids. Deze heerlijke snowboard game plaatst ons in de huid van een aantal kinderen die met behulp van een aantal gevaarlijke foefjes zo snel mogelijk de piste af moeten. De game stamt uit de tijd dat arcade racers op hun hoogtepunt waren en deze is een absolute topper voor diens tijd. Zin in wat fun? Verzamel dan wat vrienden, trek een pilsje open en zet Snowboard Kids aan.

Steep

Ubisoft's Steep wist mij aangenaam te verrassen met zijn ontspannende gameplay en oog voor competitie. Heb je zin om rustig van de piste te glijden, dan is dat gewoon een mogelijkheid. Heb je echter zin om je vrienden continu van de ranglijsten te stoten, dan is dat natuurlijk ook een optie. Voortdurend blijf je op die replay knop rammen om weer een poging te doen om een bepaalde tijd van je aartsrivaal te verbeteren. Daarbij is er in de base game ruimte voor vier verschillende wintersport disciplines. We kunnen zowel relaxt als bloedsnel door de lucht zweven met een paraglider en wingsuit, of van de berg razen op de ski's en het snowboard. Daarbij heeft de game laatst een DLC omtrent de Olympische Spelen ontvangen. Ik heb hem mogen reviewen en die review lees je hier.

SSX Tricky

Het mag blijken dat ik niet bijzonder veel met sporten zoals schaatsen heb, maar gelukkig zijn er in de loop der jaren reteveel snowboard/ski games verschenen. Ik heb lang zitten twijfelen tussen SSX 3 en SSX Tricky, maar Tricky heeft dermate veel van mijn uren weggevreten, dat ik niet anders kan dan deze te kiezen. In een handomdraai sjees je van de piste en voer je de meest absurde tricks uit. De constant opzwepende soundtrack van Run DMC versterkt dat gevoel van absurditeit des te meer en voor je het weet sta je met een groep vrienden te schreeuwen voor de televisie. Het is dan wellicht niet super realistisch, maar je komt er zeker mee in de juiste stemming!

Volg jij de Olympische Spelen een beetje? Ben jij juist wel meer van het schaatsen, of heb je net zoals ik een beetje actie in de taxi nodig? Laat het weten in de reacties!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer